ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εν αναμονή σύναψης δανείου ύψους 37,5 εκατ. ευρώ με την ΕΚΤ για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εν αναμονή σύναψης δανείου ύψους 37,5 εκατ. ευρώ με την ΕΚΤ για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προκειμένου να διαπραγματευτεί με τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη τους όρους σύναψης δανείου ύψους 37,5 εκατ. ευρώ, που θα έχει ως στόχο την υλοποίηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα στην πόλη.

Με αφορμή τον διάλογο που ξεκίνησε για το θέμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, διατυπώνει σήμερα, μέσω γραπτής ανακοίνωσης, τη θέση του για τη χορήγηση δανείου.

«Η συνομολόγηση δανείων με πιστωτικούς οργανισμούς της Ε.Ε, τα οποία θα αξιοποιηθούν προς όφελος της ανάπτυξης στη χώρα μας μέσω των ΟΤΑ, είναι ευπρόσδεκτη, εφ’ όσον όμως πληρούνται κανόνες και προϋποθέσεις που δεν θα οδηγούν σε νέα υπερχρέωση και θα συμβάλλουν σε ένα νέο τοπικό αναπτυξιακό πρότυπο», αναφέρει ο κ.Αβραμόπουλος.

Προσθέτει χαρακτηριστικά πως «στην περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η λήψη ενός δανείου, όπως αυτό των ευρώ 37,5 εκατομμυρίων από την Ε.Τ.Επ., πρέπει να αντιμετωπιστεί με γνώση και υπευθυνότητα».

Ο κ.Αβραμόπουλος τονίζει πέντε σημεία που θα πρέπει να εξεταστούν:

  • Οι ενδεχόμενες αδυναμίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου,
  • Η αποπληρωμή των χρεών του Δήμου προς Δημόσιο, Οργανισμούς του Δημοσίου, προμηθευτές,
  • Οι δαπάνες που θα απαιτηθούν για το λειτουργικό κόστος των επενδυτικών προγραμμάτων και των έργων που θα επιλεγούν ώστε να μην καταντήσουν άχρηστα «κουφάρια»,
  • Η ανάγκη για μείωση των δημοτικών τελών ως μέτρο ανακούφισης των πληττομένων από την οικονομική κρίση πολιτών και
  • Η πειστική απάντηση, με αδιάσειστα οικονομικά στοιχεία, ότι η λήψη ενός τέτοιου δανείου δεν θα υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την “αξιοποίηση” δανείων τα οποία έχουν ληφθεί κατά το παρελθόν και τα οποία ακόμη -αλλά και για πολλά χρόνια- αποπληρώνει ο Δήμος δημιουργεί αρνητικά ανακλαστικά. Η πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου και οι ευνοϊκοί όροι για τη σύναψη του δανείου αποτελούν σημαντικούς αλλά όχι μοναδικούς παράγοντες ώστε να βαρύνουν αυτοί μόνοι στην απόφαση για τη λήψη του δανείου», προσθέτει ο κ.Αβραμόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.