ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου η δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου

Αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου η δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου

Για τις 28 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση των ειδικών εντολών πληρωμής δαπανών, που φαίνεται ότι δημιούργησαν «τρύπα» σχεδόν 900.000 ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση αφορά την περίοδο 1998-2004, διάστημα κατά το οποίο τη διοίκηση στον κεντρικό δήμο ασκούσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα έξι άτομα.

Κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα που υπέβαλε προηγουμένως η πολιτική αγωγή -εκπροσωπώντας τον δήμο Θεσσαλονίκης- το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη, χορηγώντας νέα δικάσιμο για τον ερχόμενο Νοέμβριο, διάστημα που ερμηνεύεται ως μικρής διάρκειας, και σύμφωνα με νομικούς συνδέεται με το γεγονός ότι κάποιες πράξεις κινδυνεύουν με παραγραφή.

Η υπόθεση των ειδικών εντολών άρχισε να ερευνάται με εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, από τον διαχειριστικό έλεγχο προέκυψε ότι πολλές δαπάνες του δήμου πληρώνονταν με ειδικές εντολές που υπογράφονταν χωρίς να ενταλματοποιούνται άμεσα.

Μαζί με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν σε δίκη ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αναστάσιος Γερογιάννης και πέντε υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του δήμου εκείνη την εποχή. Πρόκειται για τους τότε προϊσταμένους της Ταμειακής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξόδων, όπως επίσης για διαχειριστές Πληρωμών και Ειδικών Ταμείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος το περυσινό καλοκαίρι για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, εμφανίστηκε κανονικά στα δικαστήρια, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Ελένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.