Μ. Αμοιρίδης: «Η καταστροφή δεν επηρέασε τον τουριστικό κλάδο στη Θάσο»

Μ. Αμοιρίδης: «Η καταστροφή δεν επηρέασε τον τουριστικό κλάδο στη Θάσο»

Δεν επηρεάζει «την οπτική αλλά και την καθημερινότητα του τουριστικού κλάδου» η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα δύο τελευταία 24ωρα στη Θάσο με τις πυρκαγιές, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης.

«Ούτως ή άλλως είμαστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Η καταστροφή που έχει γίνει είναι αναστρέψιμη σε ένα βάθος χρόνου. Είναι τέτοια που δεν επηρεάζει την οπτική αλλά και την καθημερινότητα του τουριστικού κλάδου, ο οποίος είναι πάρα πολύ σημαντικός για ένα νησί όπως η Θάσος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμοιρίδης

«Οι παραλίες του νησιού, οι ταβέρνες έχουν μια πολύ καλή πληρότητα και ο τουρισμός συνεχίζει τη δική του πορεία ανεξάρτητα με το υπόλοιπο σκηνικό με τη φωτιά» πρόσθεσε.

Σημείωσε δε πως «το νησί είχε και και έχει τουρίστες», επισημαίνοντας πως «στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες αντιλήφθηκαν την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά οι φωτιές ήταν τέτοιες που δεν ήταν σε μέρη τουριστικά ώστε να υπάρχει μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας».

Ο κ. Αμοιρίδης αναφέρθηκε και στον «καλό χειρισμό» που έχει γίνει σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες κατάσβεσης των πύρινων μετώπων, λέγοντας πως «οι πυροσβέστες -τόσο οι μόνιμοι όσο και οι εθελοντές- έκαναν μια εξαιρετική δουλειά με αυτοθυσία, η οποία και συνεχίζεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.