ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ψηφίστηκε ο απολογισμός-ισολογισμός του Δήμου Αθηναίων

Ψηφίστηκε ο απολογισμός-ισολογισμός του Δήμου Αθηναίων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στη σημερινή του συνεδρίαση, ο απολογισμός-ισολογισμός του Δήμου για το 2015.

Όπως ανάφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο τέλος του 2019 ο Δήμος θα χρωστά μόνο 33 εκατομμύρια ευρώ από 280 εκατομμύρια ευρώ που χρώσταγε το 2010 σε δάνεια και προμηθευτές.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπρούλιας υπογράμμισε ότι για 5η χρονιά ο Δήμος παρουσιάζει λογιστικό πλεόνασμα, και συγκεκριμένα 23,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένο κατά 59% σε σχέση με το 2014. Επίσης, τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν από 12 στα 28 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, μειώθηκαν κατά 40,5% οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές, κατά 14,3% τα δάνεια και οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, αλλά και τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 5 εκατομμύρια ευρώ (431,87 εκατ. ευρώ έναντι 436 ,93 εκατ. ευρώ το 2014), γεγονός που απέδωσε στα πολιτική και οικονομική κατάσταση τον προηγούμενο χρόνο και στη μείωση τελών σε κοινωνικές ομάδες.

Από την Ανοιχτή Πόλη, ο επικεφαλής της Ρήγας Αξελός τόνισε ότι η πραγματική εικόνα είναι τελείως διαφορετική, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στον ισολογισμό αναφέρεται καθυστέρηση εισπράξεων ύψους 222 εκατ. ευρώ και αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Δήμου 135 εκατ. ευρώ .

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Στέλιος Λάμπρου κάλεσε τη δημοτική αρχή να μειώσει δραστικά τα δημοτικά τέλη αφού δηλώνει ότι έχει τόσο πλεόνασμα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας» Βασίλης Καπερνάρος χαρακτήρισε αντισυνταγματικό τον σημερινό τρόπο υπολογισμού των δημοτικών τελών και ζήτησε την αλλαγή του.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου έκανε λόγο για νεοφιλελεύθερες λογικές και πολιτικές.

Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», ζήτησε ο Δήμος να έχει στο επίκεντρό του «μόνο τους Έλληνες Αθηναίους, όχι τους αλλοδαπούς και τους εργολάβους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.