Ακραία στοιχεία ενσπείρουν δηλητήριο στο νησί σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λέσβου

Ακραία στοιχεία ενσπείρουν δηλητήριο στο νησί σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λέσβου

Ως συμβάν ακραίο, που προσβάλλει το νησί, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, το επεισόδιο με το «σφράγισμα» σχολείου στη Μυτιλήνη, προκειμένου να μη φοιτήσουν εκεί προσφυγόπουλα. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, αλλά παραπληροφόρηση και έκανε λόγο για ακραία στοιχεία στην κοινωνία που ενσπείρουν το δηλητήριο και τον φόβο.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο FM», ο κ. Γαληνός εμφανίστηκε καταδικαστικός: «Θεωρώ ότι είναι έξω από κάθε λογική, ασφαλώς υπάρχει ένα βάρος στην περιοχή, ένα βάρος μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να σηκώσει, το κακό είναι όμως ότι έχει δοθεί χώρος σε ακραία στοιχεία το τελευταίο διάστημα να ασκούν μια πολιτική εκφοβισμού της κοινωνίας […] Υπάρχει ο φόβος για το ξένο, για το άγνωστο. Διαδίδουν διάφορα πράγματα που είναι εξωπραγματικά και αυτά γίνονται από μέρος της κοινωνίας αποδεκτά». 

Για το συμβάν που αφορούσε την εγγραφή οκτώ προσφυγόπουλων στο 8ο Δημοτικό Λέσβου και τη λειτουργία ειδικού τμήματος ένταξης ο δήμαρχος Λέσβου είπε πως οι ενέργειες αυτές «πρέπει να σταματήσουν αμέσως» ενώ χαρακτήρισε παράλογο και απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει σε παιδιά που «είναι θύματα πολέμων κι έρχονται κυνηγημένα στην Ελλάδα».

«Δεν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, υπάρχει παραπληροφόρηση» σημείωσε ο κ. Γαληνός σχολιάζοντας την αντίδραση γονέων τού εν λόγω δημοτικού σχολείου και τόνισε πως το τελευταίο διάστημα δόθηκε χώρος σε ακραία στοιχεία για αρκετό διάστημα να ενσπείρουν το δηλητήριο και τον φόβο μέσα στην κοινωνία, την οποία όμως «δεν εκφράζουν». 

Σε ό,τι αφορά δε, τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη σημερινή, πρώτη σχολική ημέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο, σημείωσε πως «θα είναι μια διαφορετική ημέρα και θα φανεί και ένα διαφορετικό πρόσωπο». 

Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο ποινικών κυρώσεων και ενεργοποίηση νομικών διαδικασιών από τη δημαρχία Λέσβου σε ό,τι αφορά το συμβάν της Παρασκευής και τους συμμετέχοντες, ο κ. Γαληνός εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Θα πρέπει να ντρέπονται, πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα έχουν μετανιώσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «σε άλλη περίπτωση ασφαλώς θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε ο καθένας ο οποίος παραβαίνει τον νόμο και προβαίνει σε ενέργειες προσβλητικές, να τιμωρείται κιόλας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.