ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στο Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο η Ρένα Δούρου

Στο Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο η Ρένα Δούρου

Τη σημασία της ενίσχυσης της συμμετοχής και της αντιπροσώπευσης των γυναικών στην πολιτική και ειδικότερα στο τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, επισήμανε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά την 31η Σύνοδο της Ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, με αφορμή την εκλογή της Γκούντρουν Μόσλερ-Τέρνστρομ από την Αυστρία, της πρώτης γυναίκας που εκλέγεται στη θέση του προέδρου του Κογκρέσου.

Η κ. Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων που θα βελτιώσουν την παρουσία των γυναικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, τονίζοντας ότι «η ανάδειξη γυναικών σε θέσεις ευθύνης στην πολιτική, συναρτάται με ευρύτερες, βαθύτερες και ουσιαστικότερες αλλαγές στο κοινωνικό σώμα».

Η κ Δούρου, στην παρέμβασή της για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με αφορμή την ψήφιση από την Ολομέλεια σχετικής έκθεσης, παρατήρησε πως το «μικρόβιο της διαφθοράς» αναπτύσσεται στην Ευρώπη, σε ένα «τοξικό περιβάλλον» «με φόντο την άνοδο ξενοφοβικών, ρατσιστικών κομμάτων και κινημάτων». Υπογράμμισε ότι οι επιπτώσεις του φαινομένου της διαφθοράς «επηρεάζουν καθοριστικά τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» καθώς «οι πολλές μορφές της, συνιστούν τη μήτρα της σύγχρονης απαξίωσης της πολιτικής, με την αριστοτελική έννοια, της υπονόμευσης της αξιοπιστίας των θεσμών».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε η περιφερειάρχης, σημαντικό ρόλο παίζει η σύνδεση της καταπολέμησης της διαφθοράς με την ενίσχυση της διαφάνειας, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των ψηφιακών πολιτικών. Τέλος, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής μετέχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» για τα «σύμφωνα ακεραιότητας κατά της διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις», προσθέτοντας ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δείχνει μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, όπως τα πλαστά πτυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.