ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΚΕΔΕ: Ο Γ.Πατούλης ζήτησε παρέμβαση Α.Τσίπρα για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών

ΚΕΔΕ: Ο Γ.Πατούλης ζήτησε παρέμβαση Α.Τσίπρα για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών

Προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των 256 Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν στους Δήμους , εξυπηρετούν 118.000 ωφελούμενους και εργάζονται 1.112 νέοι επιστήμονες, ζήτησε η ΚΕΔΕ, με επιστολή του προέδρου της κ. Πατούλη.

Οι Δομές αυτές είναι Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Γραφεία Διαμεσολάβησης, Τράπεζες Χρόνου, Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήρια κ.α.

Σύμφωνα με έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, καταληκτική ημερομηνία χρηματοδότησης των Δομών Φτώχειας από το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. είναι η 31 Οκτωβρίου . Μετά την ημερομηνία αυτή η λειτουργία των Δομών Φτώχειας, εντάσσεται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Με δεδομένο ότι καθυστερούν οι διαδικασίες έναρξης των προγραμμάτων που θα χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία των Δομών Φτώχειας, είναι ορατός ο κίνδυνος να σταματήσει για απροσδιόριστο διάστημα η λειτουργία τους, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για το προσωπικό που απασχολείται σε αυτές, που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι επιστήμονες», επισημαίνει στον πρωθυπουργό , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΚΕΔΕ ζητεί να δοθεί πεντάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με χρηματοδότηση από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και «να επισπευθούν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας των δομών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, δεδομένου ότι τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δεν έχουν ξεκινήσει να εντάσσουν τις νέες δομές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.