Γ. Μώραλης: «O Πειραιάς θα έχει αλλάξει εντελώς έως το 2020»

Γ. Μώραλης: «O Πειραιάς θα έχει αλλάξει εντελώς έως το 2020»

«Ο Πειραιάς το 2020 είναι βέβαιο ότι θα είναι μια διαφορετική πόλη, όχι μόνο όσον αφορά τον τουρισμό και την κρουαζιέρα, αλλά και στην καθημερινότητα των Πειραιωτών και των κατοίκων του λεκανοπεδίου που τον επισκέπτονται», τονίζει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

Η άφιξη του μετρό και του τραμ στον Πειραιά, η ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου της Cosco στο λιμάνι, οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες και οι αναπλάσεις περιοχών από τον δήμο από το 2017, στο πλαίσιο εφαρμογής του αναπτυξιακού προγράμματός του, θα αλλάξουν συνολικά την εικόνα του Πειραιά, υποστηρίζει ο Γιάννης Μώραλης. Προσθέτει δε, ότι η πόλη πρέπει να γίνει τουριστικό προορισμός και ότι αυτό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και στην καθημερινότητά μας.

Για τις εταιρείες που πρόκειται να επενδύσουν το επόμενο διάστημα στην πόλη αναφέρει ότι ο δήμος ήδη υπέγραψε ένα σύμφωνο συναντίληψης με την εταιρεία DIMAND ΑΕ για την ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής του Αγ.Διονυσίου. «Ως δήμος» αναφέρει «είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της εταιρείας που πρόσφατα αγόρασε τα τρία ιστορικά κτίρια της “Παπαστράτος”και πρόκειται να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους με αναπλάσεις των περιοχών γύρω από την επένδυση». Συμπληρώνει, ακόμη, ότι το θετικό σημείο της συμφωνίας αυτής, είναι ότι υπάρχει δέσμευση από την εταιρεία, σχετικά με την εντοπιότητα για τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Το ίδιο κάναμε και με την οικογένεια Μεταξά που θέλει να δημιουργήσει ξενοδoxειακή μονάδα δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό, σημειώνει. Για τα αναξιοποίητα ακίνητα του δήμου, δηλώνει ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και ήδη η δημοτική Αρχή συζητά με Έλληνες και ξένους επενδυτές για την αξιοποίηση του Πύργου.

Εκτιμά ότι η ανάπτυξη στην πόλη του Πειραιά θα φέρει έσοδα στον δήμο, που αυτή τη στιγμή έχει ένα υψηλό δανεισμό από τα προηγούμενα χρόνια, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι μόνο από την αξιοποίηση του Πύργου, ο δήμος θα μπορεί να εισπράττει έσοδα της τάξης του 1,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο, μόνο από τέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τη συμφωνία παραχώρησης του λιμανιού από το ελληνικό δημόσιο στην Cosco, τονίζει ότι ο δήμος θα έχει ένα σημαντικό έσοδο κάθε χρόνο και ότι αυτή τη στιγμή γίνονται συστηματικές προσπάθειες -από τον δήμο αλλά και τη διοίκηση του λιμανιού- προκειμένου να μπει η πόλη στον τουριστικό χάρτη. Στα επενδυτικά πλάνα της Cosco νομίζω -και θα επιβεβαιωθεί τις προσεχείς ημέρες- υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία δύο ξενοδοχείων στη χερσαία λιμενική ζώνη, αναφέρει ο κ. Μώραλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.