Θεσσαλονίκη: Τις προτεραιότητες της διοίκησης του για το 2017 ανέδειξε ο Γ.Μπουτάρης

Θεσσαλονίκη: Τις προτεραιότητες της διοίκησης του για το 2017 ανέδειξε ο Γ.Μπουτάρης

Η πόλη πρέπει να είναι λίγο πιο νοικοκυρεμένη – Συντηρήσεις κτιρίων, σχολείων, δημόσιου χώρου και αστικού εξοπλισμού

Τις προτεραιότητες της διοίκησης του για το έτος 2017 ανέδειξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης του Κεντρικού Δήμου, τονίζοντας πως ο προϋπολογισμός του Τεχνικού Προγράμματος για τον επόμενο χρόνο ανέρχεται στο ποσό των 17,5 εκατ. ευρώ.

“Το πρώτο ζήτημα στο οποίο εστιάζουμε είναι οι συντηρήσεις κτιρίων, σχολείων, δημόσιου χώρου και αστικού εξοπλισμού. Η πόλη πρέπει να είναι λίγο πιο νοικοκυρεμένη.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι μια μελέτη για την ονοματοθεσία των οδών, καθώς, όπως πιθανόν γνωρίζετε οι πινακίδες ονοματοθεσίας των οδών απουσιάζουν από τους περισσότερους δρόμους της πόλης.

Το τρίτο θέμα αφορά τις αναπλάσεις σε πάρκα και χώρους πρασίνου, αλλά και η δενδροφύτευση σε δρόμους όπως η Ιασωνίδου ή η Κασσάνδρου, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια πνοή”, ανέφερε ο κ.Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος, στην τοποθέτησή του προς τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, έκανε λόγο για τα εμπόδια που συναντά η διοίκηση του Δήμου, λόγω κακοδιαχείρισης του παρελθόντος, που όμως δεν εμπόδισαν στην κατάρτιση ενός προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ‘Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, αναφερόμενος στο Τεχνικό Πρόγραμμα, εξήγησε πως τα περίπου 5,6 εκατ. ευρώ αφορούν συνεχιζόμενα έργα και μελέτες και τα 11,8 τις νέες ενδείξεις.

Ο κ.Παππάς επισήμανε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 προγραμματίζονται έργα για τα Κοιμητήρια, όπως η ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών αλλά και η εκπόνηση μελετών για την ανέγερση αποτεφρωτηρίου, η ανάπλαση των χώρων πρασίνου και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα, από την πλευρά της, υπογράμμισε το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης και τις συνέπειες του, ενώ για τον προϋπολογισμό εσόδων και δαπανών του 2017 σημείωσε ότι χαρακτηρίζεται από σημαντική μείωση εσόδων ύψους 6 εκατ. ευρώ και αφορά τη λήξη του προγράμματος απόδοσης παρακρατηθέντων πόρων από την Κεντρική Κυβέρνηση.

“Θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης πόρων ώστε να μην περιοριστεί το έργο του Δήμου. Επιπλέον, θα εκμεταλλευτούμε τυχόν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μας”, υποστήριξε η κ.Ρανέλλα.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, πριν από τη σύνταξη του προσχεδίου του προϋπολογισμού και απαρτίζεται από 49 μέλη, εκ των οποίων τα 37 είναι εκπρόσωποι φορέων της πόλης και τα δώδεκα δημότες, που επιλέχτηκαν κατόπιν κλήρωσης, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Το σχέδιο του Προϋπολογισμού Εσόδων και Δαπανών καθώς και το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, για το οικονομικό έτος 2017, εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τη συνεδρίαση συντόνισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2017 θα απασχολήσει και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.