ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ζάκυνθος: Σε απόλυτο αδιέξοδο η δημοτική αρχή για το θέμα των απορριμμάτων

Ζάκυνθος: Σε απόλυτο αδιέξοδο η δημοτική αρχή για το θέμα των απορριμμάτων

Σε απόλυτο αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η δημοτική αρχή στην Ζάκυνθο σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων, αναζητώντας εναγωνίως λύση, καθώς μέρα με την μέρα, οι όγκοι των σκουπιδιών στις γειτονιές της πόλης μεγαλώνουν.

Ο ΧΥΤΑ του Σκοπού παραμένει κλειστός για όλα τα απορριμματοφόρα, εκτός ενός, που συλλέγει τα απορρίμματα από ευαίσθητα σημεία, όπως είναι τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Καλαμακίου είναι αμετακίνητοι στη θέση τους, παρά την παρακίνηση της δημοτικής αρχής να δοθεί παράταση στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, με χρήση δεματοποιητή για την τοποθέτηση δεμάτων απορριμμάτων, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Παρέμβαση για τα σκουπίδια έγινε από τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, μετά από καταγγελίες κατοίκων για την δραματική κατάσταση που υπάρχει.

Στο έγγραφο της υπηρεσίας, που απευθύνεται προς τον Δήμο Ζακύνθου, τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για την καθαριότητα και κοινοποιείται στον δήμαρχο Ζακύνθου, τον αντιπεριφερειάρχη, και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, επισημαίνονται οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και ζητείται η άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αύριο, Παρασκευή, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, θα έχει νέα συνάντηση με τους κατοίκους του Καλαμακίου, καθώς αναμένονται τις επόμενες ημέρες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για την χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης για την επεξεργασία των απορριμμάτων στην περιοχή Λίβας, στο χωριό Καταστάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα έγγραφα θα παρουσιαστούν στους κατοίκους του Καλαμακίου, ίσως και αύριο, ώστε να πειστούν για τις κινήσεις του Δήμου και να αφήσουν τα απορριμματοφόρα να εισέλθουν στο χώρο του ΧΥΤΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.