ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απλή αναλογική και στις δημοτικές εκλογές προωθεί ο Σκουρλέτης

Απλή αναλογική και στις δημοτικές εκλογές προωθεί ο Σκουρλέτης

To σύστημα της απλής αναλογικής και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καλώντας, ως καθ” ύλην αρμόδιος υπουργός, τα κόμματα και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης να ανοίξουν τη σχετική συζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: “Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλαίσιο μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του “Καλλικράτη”, θα απελευθερώσει δυνάμεις, θα λειτουργήσει εξυγιαντικά και θα ενθαρρύνει μια νέα κουλτούρα ευρύτερων συναινέσεων σε τοπικό επίπεδο. Όλα αυτά όμως πρέπει να συζητηθούν πρώτα απ’ όλα με τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης και τα όργανά της”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με το ερώτημα που δέχθηκε ο υπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης, πώς θα εκλέγεται ο δήμαρχος σε μια περίπτωση εφαρμογής της απλής αναλογικής, αν θα εκλέγεται εμμέσως ή και χωριστά από τα ψηφοδέλτια, απάντησε στον δημοσιογράφο: «Θέτετε ένα πολύ κρίσιμο και ενδιαφέρον ερώτημα που οφείλουμε να εξετάσουμε σε βάθος, λαμβάνοντας υπόψη την αυτοδιοικητική πραγματικότητα και παράδοση της χώρας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.