Αντιδράσεις στο Δ.Σ Πειραιά για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας 20 προσφυγόπουλων

Αντιδράσεις στο Δ.Σ Πειραιά για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας 20 προσφυγόπουλων

Δεκάδες κάτοικοι που αντιδρούν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και αρκετοί εξ΄αυτών παρενέβαιναν, όταν οι απόψεις που διατυπώνονταν από δημοτικούς συμβούλους δεν συνέπιπταν με τις δικές τους .

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, η ΜΚΟ PRAKSIS νοίκιασε ένα ιδιωτικό κτίριο που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως σχολείο για να εγκαταστήσει τα προσφυγόπουλα.

Σε επικοινωνία που είχε με τους υπεύθυνους της ΜΚΟ ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τον διαβεβαίωσαν -όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο- ότι θα είναι μόνο είκοσι τα παιδιά. 

Ο κ. Μώραλης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας της δομής, τονίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Για τον λόγο αυτό, είπε, η Πολεοδομία του δήμου σταμάτησε τις εργασίες που είχαν ξεκινήσει στο κτίριο, επειδή δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια. 

Παράλληλα, σημείωσε, «είναι για εμένα αδιανόητο, σε μια πόλη που δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια από Έλληνες και ξένους για την προσπάθεια που κατέβαλε, προκειμένου να σιτίσει και να παρέχει μια σειρά κρίσιμων υπηρεσιών σε χιλιάδες ανθρώπους -που κακώς βέβαια παρέμειναν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο λιμάνι του Πειραιά- να υπάρχουν φωνές ενάντια στην στέγαση ανηλίκων ασυνόδευτων παιδιών».

Επισήμανε δε ότι σε μια πόλη 200.000 κατοίκων, όπως ο Πειραιάς, «είναι βέβαιο ότι και μεγαλύτερος να ήταν ο αριθμός δεν θα ήταν ικανός να διαταράξει τη λειτουργία της και απλά θα επιβεβαίωνε για ακόμα μια φορά την φιλοξενία της».

Επίσης, κατήγγειλε όσους «επιχειρούν με τοποθετήσεις ή γραπτές αναφορές να κάνουν λόγο για “hot spot” ή δεν γνωρίζουν τι αυτό σημαίνει ή επιχειρούν να τρομάξουν τους κατοίκους για άλλους φυσικά λόγους και άλλες επιδιώξεις, λες και οι κάτοικοι δεν μπορούν να διακρίνουν το “hοt spot” από μια οργανωμένη φιλοξενία 20 ανήλικων παιδιών».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κάρλες, διερωτήθηκε γιατί η ΜΚΟ ενοικίασε ένα κτίριο 2.500 τμ εάν σκοπό έχει να φιλοξενήσει μόνο 20 παιδιά. Ακόμη επισήμανε τη γειτνίαση του χώρου με πολλά σχολεία και πρότεινε να μεταφερθεί σε κτίριο που έχει ο δήμος αλλού.

Από το «Λιμάνι της Αγωνίας» η κ. Σταθάκη, ανέφερε ότι ανάλογες δομές έχουν ήδη δημιουργηθεί σε άλλους 14 δήμους, ότι είναι στελεχωμένες με επιστημονικό προσωπικό, σκοπό δεν έχουν την μόνιμη εγκατάσταση των παιδιών αλλά την επανασύνδεση με τις οικογένειές τους και ζήτησε «να επικρατήσει πνεύμα ανθρωπιάς και όχι μισαλλοδοξίας».

Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Πεντελάκη, επισήμανε ότι όσο συνεχίζονται οι πόλεμοι δεν θα εκλείψουν οι ροές προσφύγων. 

Χαρακτήρισε εγκληματική τη συμφωνία με την οποία εγκλωβίστηκαν οι πρόσφυγες στη χώρα μας, κατήγγειλε τη λειτουργία των ΜΚΟ και τάχθηκε υπέρ της φιλοξενίας των προσφυγόπουλων από δομές δημοτικές και κρατικές. «Εμείς, καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στον Πειραιά που είναι προσφυγούπολη» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά την ομιλία του εκπροσώπου της παράταξης της Χρυσής Αυγής, κ. Κατσαφάδου , ο οποίος παρουσίασε τους πρόσφυγες ως βιαστές, φορείς ασθενειών κ.α ενώ κατήγγειλε δήμο και κράτος για «ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.