ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κατηγορεί την κυβέρνηση η ΚΕΔΕ για την άρνησή της στη πρόταση για τη μετακίνηση δημοτικών υπαλλήλων

Κατηγορεί την κυβέρνηση η ΚΕΔΕ για την άρνησή της στη πρόταση για τη μετακίνηση δημοτικών υπαλλήλων

Για «παραβίαση της αρχής της εγγύτητας και του δικαιώματος των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους» κατηγορεί η ΚΕΔΕ την κυβέρνηση.

Ο λόγος είναι ότι απέρριψε την πρότασής της σε ότι αφορά την κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα τη θέση της να υπάρχει σύμφωνη γνώμη των δημάρχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των υπαλλήλων, η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι δεν δέχεται τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου για μετάταξη υπάλληλων των δήμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΚΕΔΕ επικαλείται τις διατάξεις του Συντάγματος για διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, ενώ υποστηρίζει ότι είναι και «αντίθετη στις θέσεις του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν για τη διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών τους». Το θέμα αυτό θα απασχολήσει την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.