ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πάτρα: Σε πλήρη εξέλιξη η επέκταση του προαστιακού ως την Κάτω Αχαΐα

Πάτρα: Σε πλήρη εξέλιξη η επέκταση του προαστιακού ως την Κάτω Αχαΐα

Ως σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, χαρακτήρισε την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας. Όπως τόνισε, κατά την διάρκεια αυτοψίας που έκανε σήμερα μαζί με στελέχη του ΟΣΕ, «το έργο αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση της οικονομικής ζωής, στην τουριστική ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των πολιτών».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «η περιφέρεια ανταποκρίνεται με αυτό το έργο στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση από και προς την Πάτρα, το νέο λιμάνι και την βιομηχανική περιοχή».

Ταυτόχρονα είπε, ότι «θα ωφεληθεί σημαντικά η περιοχή της δυτικής Αχαΐας, που έχει αγροτικό και τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι μεγάλο αριθμό παραθεριστών».

Το έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των αποβάθρων, από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως τον σταθμό Κάτω Αχαΐας, συνολικού μήκους 20,8 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν και θα διαμορφωθούν στάσεις στις περιοχές Άνθεια, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι Ιτιές, παραλία Τσαούση, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει εγκατάσταση νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων, καθώς και αποκατάσταση της λειτουργίας υφιστάμενων συστημάτων, σε 32 σημεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.