Περιφέρεια Αττικής: Έργα υποδομής και αναπλάσεις ευρείας κλίμακας στα βόρεια προάστια

Περιφέρεια Αττικής: Έργα υποδομής και αναπλάσεις ευρείας κλίμακας στα βόρεια προάστια

«Αλλάζουμε την εικόνα των πόλεων και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών με σημαντικά έργα υποδομής», υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την έγκριση του προϋπολογισμού εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής, όπου περιλαμβάνει 105 συνολικά έργα, κόστους 164.359.725 ευρώ, που έχουν ενταχθεί, δημοπρατούνται ή υλοποιούνται στη Βόρεια Αθήνα.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «το 35% της χρηματοδότησης κατευθύνεται σε 33 αντιπλημμυρικά έργα (57.254.634 ευρώ), το 37% σε πλατείες, κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους (61.578.387 ευρώ) και το 19% σε αθλητικές και κοινωνικές υποδομές (31.665.295 ευρώ).

Σε αυτά περιλαμβάνονται και 15 νέα έργα, ύψους 52.177.488 ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2017, εγκρίθηκαν και προβλέπουν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο Μαρούσι, την Νέα Πεντέλη, το Χαλάνδρι, του Παπάγου και τον Χολαργό.

Επίσης, προβλέπεται: κατασκευή του βόρειου ποδηλατοδρόμου (Κηφισιά – Γκάζι), ανέγερση Δημαρχείου- Κέντρου Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητας Αγ. Παρασκευής, διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Μεταμόρφωσης και γηπέδου Νεοπεντελικού, καθώς και κατασκευή πεζογέφυρας στα Βριλήσσια για την ασφαλή διέλευση μαθητών και μαθητριών.

Η επιλογή των έργων, σημειώνει ο κ. Καραμέρος, έγινε «με κριτήριο την ωριμότητα των έργων και τη χρησιμότητά τους για τους πολίτες» και μετά από διαβούλευση και συνεργασία με τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς.

«Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική προστασία λησμονημένων περιοχών, μετατρέπουμε σε πηγή ζωής σιωπηλές πλατείες, αποκαθιστούμε κοινόχρηστους χώρους και παιδικές χαρές, κατασκευάζουμε σχολικές και αθλητικές μονάδες». «Επιδίωξή μας», καταλήγει ο κ. Καραμέρος, είναι να αξιοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία που αναμένεται να προσδώσουν τα έργα αυτά.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μία σειρά καινοτόμων δράσεων για την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Αθήνας. Προοπτική που υπηρετεί ο συνεργατικός σχηματισμός με την επωνυμία «Discover North Athens» όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αθροίζουν ιδέες και αξιοποιούν με κοινές παρεμβάσεις τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Το πρώτο αποτύπωμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η πετυχημένη διοργάνωση αγώνων δρόμου εντός του Ολυμπιακού Σταδίου (Olympic Stadium Run)».

Αναλυτικά ο κατάλογος των νέων έργων που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό έτους 2017 έχει ως εξής:

1. Αντιπλημμυρικά Έργα

-Μαρούσι: Διευθέτηση ρέματος Σαπφούς (6.324.000 ευρώ)

-Παπάγου: Κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων λεκάνης απορροής οδού Υγείας (4.400.000 ευρώ)

-Νέα Πεντέλη: Κατασκευή δικτύου ομβρίων οδών Αγίου Σίλα, Πελοποννήσου, Κρήτης, Επιδαύρου κλπ. (1.043.000 ευρώ)

-Παπάγου- Χολαργός: Υδραυλική μελέτη επάρκειας δικτύου ομβρίων κεντρικών συλλεκτήρων Λ. Μεσογείων (600.000 ευρώ)

-Χαλάνδρι: Οριστική μελέτη αύξησης παροχευτικότητας ρέματος Ποδονίφτη στη συμβολή των οδών Κόδρου και Κηφισίας (300.000 ευρώ)

2. Αθλητικές – Κοινωνικές Υποδομές 

-Νέα Πεντέλη: Διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και κατασκευή δικτύου ομβρίων στην οδό Τσοτάκου (1.500.000 ευρώ)

-Βριλήσσια: Κατασκευή πεζογέφυρας στη Λ. Αναπαύσεως για την ασφαλή διάβαση μαθητών/τριών (1.000.000 ευρώ)

-Μαρούσι: Αντικατάσταση επιδαπέδιου φωτισμού με πλάκες μαρμάρου στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ (32.240 ευρώ)

3. Πλατείες – Κοινόχρηστοι – Δημόσιοι Χώροι

-Διαδημοτικό: Κατασκευή βόρειου ποδηλατοδρόμου (10.000.000 ευρώ)

-Αγία Παρασκευή: Ανέγερση Δημαρχείου, Κέντρου Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητας (21.000.000 ευρώ)

-Μεταμόρφωση: Ανάπλαση κεντρικής πλατείας της πόλης και των γύρω δρόμων (3.000.000 ευρώ)

-Χολαργός: Ανάπλαση πλατείας Εθνικής Αντίστασης και παιδικής χαράς αυτής (728.248 ευρώ)

-Φιλοθέη Ψυχικό: Συντήρηση οδικού δικτύου (600.000 ευρώ)

-Χαλάνδρι: Επισκευή οδοστρώματος οδών (650.000 ευρώ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Κηφισιά: Κατασκευή αντιστήριξης οδών (1.000.000 ευρώ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.