ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ. Πατούλης: «Bασική προϋπόθεση η μεταβίβαση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Γ. Πατούλης: «Bασική προϋπόθεση η μεταβίβαση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Τη μεταβίβαση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από το βήμα του συνεδρίου «Αξιολόγηση από ομότιμους» που γίνεται στην Αθήνα στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης των κρατών -μελών της ΕΕ για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο οποίο συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για να συνδράμουν με τις πολύτιμες γνώσεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κύριοι άξονες των αλλαγών που προτείνει η ΚΕΔΕ για ένα νέο μοντέλο διοίκησης στην τοπική αυτοδιοίκηση, με βάση τα όσα ισχύουν και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση προς τις περιφέρειες και τους δήμους, η δυνατότητα χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης απ΄όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.