Δυτική Αττική: Σχεδιάζεται πιλοτικό γραφείο για τη στήριξη Ρομά

Δυτική Αττική: Σχεδιάζεται πιλοτικό γραφείο για τη στήριξη Ρομά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η 3η συνάντηση του Forum Δυτικής Αττικής για θέματα Ρομά.

«Για πρώτη φορά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουμε μια σαφή περιφερειακή στρατηγική κοινωνικής ένταξης και για πρώτη φορά προχωράμε συνεργατικά στη χωρική εξειδίκευση των δράσεων ανά δήμο», τόνισε στη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να εξεταστεί ο προγραμματισμός των δράσεων για την περίοδο 2017-2019. Επίσης, παρουσιάστηκε η λειτουργία του Πιλοτικού Γραφείου Στήριξης Ρομά και Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων από τον επιστημονικό υπεύθυνο του ΤΕΙ Αθήνας, αν. καθηγητή, Χ. Ασημόπουλο και η εξέλιξη της κοινωνικής έρευνας-απογραφής στον Βλυχό Μεγάρων, από τον εκπρόσωπο του δήμου Μεγαρέων, Σ. Σούντη.

Ο κ. Βασιλείου επισήμανε ότι «η κατάσταση διαβίωσης των Ρομά στην περιοχή και οι σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα, που αφορά όλη την Δυτική Αττική». Τόνισε, ότι για πρώτη φορά χαράζεται στρατηγική ολιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Και απεύθυνε έκκληση προς «υπηρεσίες, αρχές και συλλογικότητες στη Δυτική Αττική να στηρίξουν τη λειτουργία του Πιλοτικού Γραφείου, αλλά και να διευκολύνουν τις κοινωνικές έρευνες – απογραφές που θα γίνουν από τους δήμους με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε σύντομα την τεκμηρίωση και να περάσουμε στην υλοποίηση ολοκληρωμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές Αττικής, Π. Σκουρολιάκος και Ι. Δέδες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής, Φ. Νικηταρά και Γ. Παππά, στελέχη των δήμων Μεγάρων, Μάνδρας- Ειδυλλίας και Ασπροπύργου, του Θριάσιου νοσοκομείου, των υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Δ/θνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Δυτικής Αττικής, της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Αττικής, της ΜΟΔ ΑΕ, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Κέντρου Στήριξης Ρομά Μεγάρων, του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, των Κοινωνικών Φορέων «ΚΛΙΜΑΚΑ» και «ΑΝΤΙΡΡΟΠΟΝ», της ΔΕΔΔΗΕ, της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Αττικής, του ΚΕΜΕΑ, της Ένωσης Διαμεσολαβητών Ελλήνων Ρομά, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομά – ΠΑΝΟΣΕΡ, της δευτεροβάθμιας ομοσπονδίας Ρομά «ΟΜΗΡΟΣ», του Συλλόγου Τσιγγάνων Μεγάρων «Άγιος Χριστόφορος», του Συλλόγου Τσιγγάνων Ζεφυρίου «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», της ΜΚΟ «Νέοι Κοινωνικοί Ορίζοντες», συλλογικοτήτων και ενδιαφερόμενων πολιτών της Δυτικής Αττικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.