Δήμος Αποκορώνου: Στα σκαριά καταδυτικό πάρκο 60 στρεμμάτων με 38 τεχνητούς υφάλους (βίντεο)

Δήμος Αποκορώνου: Στα σκαριά καταδυτικό πάρκο 60 στρεμμάτων με 38 τεχνητούς υφάλους (βίντεο)

Ένα ξεχωριστό έργο ανάπτυξης αλλά και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος μπαίνει στην τελική ευθεία πριν την υλοποίηση.

Πρόκειται για το καταδυτικό πάρκο στον δήμο Αποκορώνου που θα εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 60 στρεμμάτων και θα διαθέτει 38 τεχνητούς υφάλους. Επιπλέον, στο πάρκο που θα βρίσκεται στη θέση «Ομπρόσγυαλος» της Τ.Κ. Κεφαλά Δήμου Αποκορώνου, θα βυθιστούν ως γνωστόν, δυο πλοία που έχει διαθέσει το πολεμικό ναυτικό.

Ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας και νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης εμπνεύστηκε και κίνησε όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου και οι δυο αξιωματικοί του στρατού ξηράς και θαλάσσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ, Γιώργος Γιακουμάκης οι οποίοι βοήθησαν στην προσπάθεια.

Το έργο που δρομολόγησε εδώ και περίπου ένα χρόνο ο δήμαρχος Αποκορώνου, παρουσιάστηκε σήμερα στο ΤΕΕ ΤΔΚ και όπως αναφέρθηκε το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα τεθεί ο φάκελος των μελετών προς οριστική έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στις 150-200.000 ευρώ και αναμένεται να καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Β. Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ Γ. Γιακουμάκης, που συνέβαλαν από το πόστο τους στο έργο με την παραχώρηση των 2 παροπλισμένων πλοίων. Και οι δυο αρχηγοί τιμήθηκαν γι’ αυτό τον λόγο από τον δήμο Αποκορώνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.