Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο στην Ελλάδα από τον Δήμο Αθηναίων (φωτό)

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο στην Ελλάδα από τον Δήμο Αθηναίων (φωτό)

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο στην Ελλάδα από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων (στο Παλιό Φρουραρχείο απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης). Η καινούργια αυτή δομή θα λειτουργήσει πιλοτικά έως τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και θα μπει σε πλήρη εφαρμογή.

Δέκα χιλιάδες οικογένειες, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 26.000 άτομα, εκ των οποίων 5.500 παιδιά, εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), δομή του οποίου αποτελεί ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, και θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο κοινωνικό πλυντήριο.

«Πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα και νερό, αστέγους, και άλλους συμπολίτες μας», ανέφερε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας πως «ήταν μια απολύτως αναγκαία υπηρεσία που έπρεπε να έχουμε».

Η Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ επισήμανε ότι για κάθε άνθρωπο, «τα καθαρά ρούχα αποτελούν όχι μόνο βασικό συστατικό της ατομικής υγιεινής, αλλά και σύμβολο αξιοπρέπειας και φροντίδας. Έχοντας σημαντική εμπειρία από άπορους συμπολίτες μας, γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτούς, να νιώθουν ότι υπάρχουν άνθρωποι, που προσπαθούν να τους βοηθήσουν για μία καλύτερη ποιότητα ζωή».

Τα επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια που τοποθετήθηκαν αποτελούν χορηγία της εταιρίας ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, η οποία αναλαμβάνει και το συνεχή ανεφοδιασμό τους με αναλώσιμα είδη. Εγκαίνια για το νέο Kοινωνικό Πλυντήριο του δήμου Αθηναίων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.