ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: «Η τροπολογία για τους συντελεστές ΦΠΑ αποτελεί όνειδος και ντροπή για το ελληνικό κράτος » (βίντεο)

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: «Η τροπολογία για τους συντελεστές ΦΠΑ αποτελεί όνειδος και ντροπή για το ελληνικό κράτος » (βίντεο)

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την εξαίρεση της Ρόδος και της Καρπάθου από τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ, εξαπέλυσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Σε δήλωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι ντροπή και αίσχος για τη Ρόδο. Είμαστε μπροστά σε μια απίστευτη κοροϊδία που έγινε κατάμουτρα από Έλληνα πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας τόπος προσβάλλεται με αυτό τον τρόπο. Θα ζητήσω από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία. Πρόκειται για κόμπλεξ εναντίον της Ρόδου, του νησιού που εφηύρε τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ».

Όπως έγινε γνωστό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν αντιδράσεις από διάφορους φορείς, του νησιού, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση της κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του περιφερειάρχη: 

«Η σημερινή τροπολογία για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, και ειδικά αυτά που δέχθηκαν προσφυγικές ροές, αποτελεί όνειδος και ντροπή για το ελληνικό κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Λίγα μόνο 24ωρα ήταν ικανά για να αποκαλύψουν τον ασύλληπτο εμπαιγμό σε βάρος των νησιωτών μας.

Ο πρωθυπουργός που ήρθε στα Δωδεκάνησα για να διακηρύξει τη νησιωτικότητα στην πράξη, είναι ο ίδιος που, λίγες ώρες μετά, προσβάλει, εμπαίζει και διχάζει, ειδικά τα Δωδεκάνησα.

Δεν έχει προηγούμενο, πρωθυπουργός της χώρας να ακυρώνει τις δεσμεύσεις που προσωπικά παρείχε στους εκπροσώπους της Δωδεκανήσου, στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νίσυρο.  

Δεν έχουμε πλέον την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται περί στοχοποίησης και επιλεκτικής τιμωρίας των νησιών μας, αφού το περιεχόμενο της απαράδεκτης, προσβλητικής, διάτρητης τροπολογίας, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική αφού σύμφωνα με αυτή: η Κάρπαθος και η Ρόδος δεν είναι νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με το τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, δεν είναι νησιά της Δωδεκανήσου σύμφωνα με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού από τη Νίσυρο και δεν είχαν προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές σύμφωνα με το “δήθεν” κριτήριο».

Καλώ τους βουλευτές της Δωδεκανήσου να μην νομιμοποιήσουν τον εμπαιγμό και διχασμό των νησιών που εκπροσωπούν».

Έντονη ήταν και η αντίδραση από τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε ανέφερε τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: www.rodiaki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.