ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σ. Δρακονταειδής: «Το λιμάνι της Ελευσίνας βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης και ανάπτυξης»

Σ. Δρακονταειδής: «Το λιμάνι της Ελευσίνας βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης και ανάπτυξης»

Στη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Ελευσίνας και στις δυνατότητες ανάπτυξης του, ενόψει και της προβολής της πόλης το 2021, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα (ΟΛΕ ΑΕ), Σταύρος Δρακονταειδής.

«Η παρούσα διοίκηση έχει ως στόχο το λιμάνι να επανέλθει σε διαδικασία εξυγίανσης και ανάπτυξης και έχει προχωρήσει σε μία σειρά δράσεων», σημείωσε ο κ. Δρακονταειδής, προσθέτοντας ότι μέσα στους στόχους του 2017 είναι η έναρξη της διαδικασίας για την απομάκρυνση επικίνδυνων και επιβλαβών ναυαγίων, η πραγματοποίησης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης (master plan), αλλά και η αναβάθμιση των λιμενικών καταφυγίων σε τουριστικά, προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από τουριστικά ημερόπλοια.

«Εκτιμούμε ότι μπορούμε να έλξουμε τουριστικά ημερόπλοια που αυτήν τη στιγμή ξεκινούν από τον Πειραιά και το Τροκαντερό» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΛΕ και συμπλήρωσε ότι η θέση της Ελευσίνας, που έχει και τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο στον κόσμο μετά την Ακρόπολη, είναι τέτοια που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους tour operators.

Αναφορικά με τη διαδικασία της ανέλκυσης των επικίνδυνων και επιβλαβών ναυαγίων που έχουν καταγραφεί από την αρμόδια επιτροπή και φθάνουν τα 20, επεσήμανε ότι μέσα από τις δικαστικές διαδικασίες ο Οργανισμός του λιμανιού επιθυμεί να φθάσει σε ένα τέτοιο σημείο, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να απευθυνθεί σε διακρατικούς και εθνικούς φορείς για χρηματοδότηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.