ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας

Προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος. 

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της οικολογικής προσφοράς του άλσους και η περαιτέρω ανάδειξή του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου για τους πολίτες. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και την ανάδειξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων, επιδιώκεται η προστασία του άλσους ως οικοσυστήματος (προστασία από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους), καθώς και η ενίσχυση του φυσικού δασικού χαρακτήρα του και η συνεχής βελτίωση και αποτελεσματική συντήρησή του.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις που αφορούν:

  • Στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων.
  • Στη ρύθμιση λειτουργικών ζητημάτων του χώρου (εργασίες στην περίφραξη, μικρές αλλαγές στις εισόδους, τοποθέτηση κάδων, τοποθέτηση ξύλινων σημάνσεων κ.ά.).
  • Στον εμπλουτισμό του με νέες χρήσεις αναψυχής (Ειδικές Αναδασώσεις).
  • Στην αντιπυρική προστασία το – Αρδευτικά δίκτυα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της περιφέρειας Αττικής. Θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.