ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Περιφέρεια Κρήτης: Το ελαιουργείο Κριτσά «φλερτάρει» με πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις

Περιφέρεια Κρήτης: Το ελαιουργείο Κριτσά «φλερτάρει» με πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις

Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης απειλεί τώρα με διοικητικές κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα τους διοικούντες του αγροτικού συνεταιρισμού Κριτσάς σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με τις συστάσεις τους εντός πέντε ημερών.

  Η νέα αυτοψία του τμήματος περιβάλλοντος και υδροοικονομίας που ήταν να πραγματοποιηθεί πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ελαιοτριβείο αλλά τελικά έγινε κατόπιν πιέσεων δυο μέρες αφού είχε φύγει από την Κρήτη ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνει ουσιαστικά το περιεχόμενο των προηγούμενων επιτόπιων ελέγχων.

Βάσει αυτών αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι μέρος των εγκαταστάσεων του συγκεκριμένου ελαιοτριβείου συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια περιβαλλοντικών όρων.

Τα μέλη του κλιμακίου διαπίστωσαν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς δεν έχει προχωρήσει στην προτιθέμενη ορθολογική διαχείριση των ελαιουργικών αποβλήτων (κατσίγαρος), όπως διαπιστώνεται και από την υποβληθείσα σχετική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην Δ/νση ΠΕΧΩΣ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου περιγράφεται συγκεκριμένη επιλογή διφασικής λειτουργίας του ελαιουργείου, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Η αρμόδια υπηρεσία καλεί τα μέλη του Δ.Σ του αγροτικού συνεταιρισμού να καταθέσουν εντός πέντε ημερών τις θέσεις και τις απόψεις τους, αναφορικά με τις διαπιστώσεις της αυτοψίας αλλά και τις δεσμεύσεις συμμόρφωσης που είχαν δώσει για την αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας του ελαιοτριβείου, διαφορετικά θα προχωρήσουν στην επιβολή των κυρώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.