Ποια σχολεία λειτουργούν σήμερα και ποια όχι

Ποια σχολεία λειτουργούν σήμερα και ποια όχι

Ανοίγουν από αύριο τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχουν αρχίσει να υποχωρούν τα φαινόμενα της βαρυχειμωνιάς. Οι περισσότεροι δήμοι έχουν αρχίσει από νωρίς το βράδυ να αναρτούν τις σχετικές αποφάσεις των δημοτικών αρχών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, η λειτουργία των σχολικών μονάδων έχει ως εξής:

Κλειστά αύριο τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς και Πεντέλης στο Βόρειο Τομέα Περιφέρειας Αττικής

Στο δήμο Κηφισιάς, τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης θα παραμείνουν κλειστά για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας. Στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας οι Παιδικοί

Σταθμοί και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στις 9 π.μ..

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο δήμο Πεντέλης.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Παπάγου-Χολαργού, Ψυχικού-Φιλοθέης, Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων.

Κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ωρωπού, Μαραθώνα, Διονύσου, Αχαρνών στην Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αύριο, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ωρωπού θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν στο Δήμο Μαραθώνος, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και το Λύκειο Νέας Μάκρης.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Διονύσου (‘Αγιος Στέφανος, ‘Ανοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα) λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την εκδήλωση χιονοπτώσεων και την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών που θα δημιουργήσουν συνθήκες παγετού και με στόχο την προφύλαξη μαθητών, εκπαιδευτικού προσωπικού και γονέων κατά την προσέλευση και παραμονή στα σχολεία, την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν στο δήμο Αχαρνών όλα τα Σχολεία (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια) στην περιοχή Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης και Ολυμπιακού Χωριού. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία του βόρειου τομέα Αχαρνών: 19ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, 21ο Δημοτικό Σχολείο και 24ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα), 24ο Δημοτικό Σχολείο και 35ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα), 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα σχολεία(δημόσια και ιδιωτικά), όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης.

Μετά τις 10 θα ανοίξουν σε Χαϊδάρι και Πετρούπολη τα σχολεία

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αττικής, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους Περιστερίου. Αγ. Βαρβάρας, Ιλίου.

Στους δήμους Χαϊδαρίου και Πετρούπολης τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

Μετά τις 9.00 π.μ. θα ανοίξουν όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σε Ανω Λιόσια-Ζεφύρι και Φυλή. Κλειστό θα μείνει το 3ο-8ο Δημοτικό Σχολείο ‘Ανω Λιοσίων (Ζωφριά). Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο Δήμος Φυλής ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος ατυχημάτων για τους μαθητές και να έχουν ζεσταθεί επαρκώς οι αίθουσες διδασκαλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να περιορισθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων συνεργεία του Δήμου θα ρίχνουν το πρωί αλάτι στις εισόδους και στα προαύλια όλων των σχολείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.