ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Χίος: «Λουκέτο» στο hotspot της Σούδας – Ανανεώνονται οι συμβάσεις των υπαλλήλων

Χίος: «Λουκέτο» στο hotspot της Σούδας – Ανανεώνονται οι συμβάσεις των υπαλλήλων

Τη μια μετά την άλλη ανανεώνει ο Δήμος Χίου τις συμβάσεις των εργαζόμενων στη Σούδα παρά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για κλείσιμο της δομής φιλοξενίας στη Σούδα. Αιτιολογώντας την πρακτική αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δήμο. Ο αντιδήμαρχος Χίου Γ. Καραμανής υποστηρίζει πως όσο υπάρχουν πρόσφυγες στη Σούδα, αναγκαστικά θα ανανεώνονται οι συμβάσεις του βοηθητικού προσωπικού.

«Όσο θα υπάρχουν 800 και 1000 άτομα στη σούδα, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τους παρέχει το φαγητό, τη φύλαξη, το ρεύμα κι ότι άλλο μπορεί. Αλλιώς η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη» σημειώνει ο κ. Καραμανής συμπληρώνοντας πως οι συμβάσεις είναι 2μηνες και μπορούν σύμφωνα με το συμφωνητικό να λήξουν ακόμη και την επόμενη μέρα από τ κλείσιμο του καταυλισμού. 

«Κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν πως υπάρχει ο Δήμος, πως δεν είναι όλα ανεξέλεγκτα και πως δεν υπάρχει κράτος εν κράτει στη Σούδα. Ο Δήμος Χίου υπογράφοντας τη σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστία, ενόχλησε πολλούς προφανώς από τους κύκλους των Μ.Κ.Ο.. Αυτοί είναι που ξεσηκώνουν προκαλώντας αυτά τα ερωτήματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει κάποιος να υπάρχει να διασφαλίζει τα βασικά γι αυτούς τους ανθρώπους. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι», κατέληξε ο κ. Καραμανής, περιγράφοντας μια τεταμένη κατάσταση μεταξύ δήμου και κάποιων Μ.Κ.Ο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: www.politischios.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.