Η απάντηση Ψινάκη στις κατηγορίες για το Marathon Foundation: «Τους χαλάει τα ψηφοθηρικά μαγαζάκια»

Η απάντηση Ψινάκη στις κατηγορίες για το Marathon Foundation: «Τους χαλάει τα ψηφοθηρικά μαγαζάκια»

Απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για το Ίδρυμα Μαραθώνα δίνει ο δήμαρχος, Ηλίας Ψινάκης, επισημαίνοντας πως κανείς δεν δικαιούται να παίζει ούτε να διαφημίζεται από τον ανθρώπινο πόνο.

Με συνέντευξή του, ο δήμαρχος Μαραθώνα «απαντά» σε όσους τον κατηγορούν. «Να μασήσω με τα λαμόγια; Ολο και κάτι θα βρίσκουν να λένε. Θα κάθομαι εγώ να απαντάω; Εγώ τη δουλειά μου την κάνω και ο λογαριασμός θα έρθει το 2019», δηλώνει στο Secret.

Αναφερόμενος σε όσα εκτυλίχθηκαν, την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα με σύσσωμο το Συμβούλιο να τον κατηγορεί για «απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης» με αφορμή τη σύσταση ιδιωτικής εταιρείας από τον ίδιο, με την επωνυμία Ίδρυμα Μαραθώνα, για σκοπούς του δήμου, εξηγεί: «Ένας από την αντιπολίτευση έκανε μια εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία είχε τρία σκέλη. Πρώτον, γιατί χρησιμοποιώ το όνομα “Μarathon” στο Foundation. To δεύτερο γιατί δεν δίνω τα οικονομικά στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλους αυτούς του Marathon Foundation. Το τρίτο είναι να γράψουν ένα γράμμα σε όλα τα υπουργεία και τις πρεσβείες ότι το Marathon Foundation δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο Μαραθώνα».

»Το πρώτο είναι μεγάλη μα@@@@@@α, γιατί με την επωνυμία Marathon  υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδρύματα και εταιρείες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Το δικό μου ίδρυμα μπορώ να το λέω όπως γουστάρω. Τζέσικα, Ουάσινγκτον, Κάτω Παναγιά. Δικό μου είναι, ό,τι θέλω κάνω. Δεν δικαιούται κανείς να παίζει ούτε να διαφημίζεται από τον ανθρώπινο πόνο. Δεν θα πω εγώ ποιοι βοηθήθηκαν και πόσοι και που. Το ίδρυμα ανήκει στη ΔΥΟ Παλλήνης και όποιος θέλει μπορεί να πάρει τον εισαγγελέα ό,τι ώρα θέλει και να πάει να το ξεσκονίσει. Δεν διαφημίζεσαι με τον ανθρώπινο πόνο. Δεν μπαίνω εγώ σε αυτή τη φάκα των λαμόγιων», σημειώνει.

Και συνεχίζει: «Όσον αφορά το τρίτο σημείο, εγώ είπα στην παράταξή μου να ψηφίσει ομόφωνα και όλοι ψήφισαν να στείλουν ό,τι επιστολή θέλουν, όπου θέλουν. Ούτως ή άλλως οι πρέσβεις και οι υπουργοί δεν είναι ηλίθιοι, ξέρουν ότι ο δήμος δεν έχει καμία σχέση με ένα foundation. Τους είπα “Στείλτε, αρκεί αυτό που θα στείλετε να ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Αλλιώς επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος”».

Ο Ηλίας Ψινάκης εξηγεί τι ακριβώς προσφέρει το ίδρυμα και αναφέρει ποιοι στέκονται δίπλα του σε αυτή του την προσπάθεια. «Αυτοί που βοηθάνε στο Marathon Foundation είναι πλούσιοι φίλοι μου και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και το κάνουν για συγκεκριμένους λόγους. Κάποιος δεν έχει να φάει, κάποιου του κάηκε το σπίτι, κάποιος δεν έχει πόδι και πρέπει να του βάλουν. Είναι τέτοιοι οι λόγοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση της εφημερίδας για τους λόγους πίσω από αυτή την επίθεση, ο δήμαρχος Μαραθώνα απαντά: «Το κάνουν γιατί χαλάω τα ψηφοθηρικά μαγαζάκια. Γιατί όταν βοηθάς οικειοθελώς, χωρίς να φανεί πουθενά τίποτα, ο κόσμος βοηθιέται, οπότε δεν χρειάζεται τον τάδε της αντιπολίτευσης να του πουλήσει ρουσφέτι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.