ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δήμος Χανίων: «Αναγκαίο να κηρυχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης ο επιπρομαχώνας του Αγίου Δημητρίου»

Δήμος Χανίων: «Αναγκαίο να κηρυχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης ο επιπρομαχώνας του Αγίου Δημητρίου»

Tην κήρυξη του μνημείου του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου στην παλιά πόλη των Χανίων -μέρος του οποίου κατέρρευσε πρόσφατα από τις έντονες βροχές- σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, θα ζητήσει με αίτημά του προς την Περιφέρεια Κρήτης ο Δήμος Χανίων προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης του μνημείου.

Οι διαδικασίες προώθησης του αιτήματος αλλά και τα επόμενα βήματα που θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο παρουσία και μηχανικών της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε στην ίδια σύσκεψη ο δήμος ζητά να ενταχθούν στο ίδιο καθεστώς η τοποθεσία «Κακιά Στροφή» στην παλιά εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου, σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο πεσόντων αεροπόρων επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς και σημεία του τοιχίου του Κλαδισσού ποταμού όπου σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

“Ζητάμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε στη συνέχεια να γίνει η αποκατάσταση”, δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας τονίζοντας ότι θα πρέπει να προσδιοριστεί άμεσα και το κόστος της αποκατάστασης. Ειδικότερα για το θέμα της αποκατάστασης του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου η προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ελένη Παπαδοπούλου εξήγησε ότι σε πρώτη φάση θα γίνουν εργασίες αντιστήριξης και θα ακολουθήσει η διαδικασία συνολικής αποκατάστασης του μνημείου για την οποία ωστόσο, όπως είπε, απαιτούνται επιπλέον μελέτες.

“Η περίμετρος του επιπρομαχώνα είναι 200 μέτρα. Πρέπει να έχουμε μια ακριβή εικόνα του κόστους αποκατάστασης και αυτό θα γίνει μόλις συνταχθούν οι τεχνικές εκθέσεις”, τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρωί το κλιμάκιο των μηχανικών του υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποίησε αυτοψία στον επιπρομαχώνα κάνοντας καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.