Ίδρυση και λειτουργία κλιμακίου ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο ζητά ο Δήμαρχος – Έχουν ασθενοφόρα αλλά όχι οδηγούς

Ίδρυση και λειτουργία κλιμακίου ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο ζητά ο Δήμαρχος – Έχουν ασθενοφόρα αλλά όχι οδηγούς

Την ίδρυση και την λειτουργία κλιμακίου ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο, ζητά ο δήμαρχος του Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Ο δήμαρχος, κάνει ειδική μνεία, στην έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου και όπως σημειώνει «η κατάσταση δυστυχώς επιδεινώθηκε με νέα θανατηφόρα περιστατικά, πρόχειρων και τριτοκοσμικών διακομιδών ασθενών».

Η ανάγκη στελέχωσης κλιμακίου ΕΚΑΒ γίνεται επιτακτική, τονίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του και μεταφέρει τις έντονες διαμαρτυρίες από δημότες και επισκέπτες μιας ιδιαίτερα τουριστικής περιοχής του νομού Ιωαννίνων καθώς η κατάσταση είναι πλέον τραγική.

Να σημειωθεί ότι το Κ.Υ. Μετσόβου διαθέτει σύγχρονα ασθενοφόρα (ένα εκ των οποίων έχει διατεθεί από δωρεά τοπικού κληροδοτήματος) που δυστυχώς παραμένουν ανενεργά λόγω έλλειψης προσωπικού και συγκεκριμένα οδηγών ασθενοφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου αποφάσισε ομόφωνα να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες για την λειτουργία κλιμακίου του ΕΚΑΒ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.