ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει ριζικά η λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου – Έργα αποκατάστασης και βελτίωση προσβασιμότητας σε πρώτο πλάνο

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει ριζικά η λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου – Έργα αποκατάστασης και βελτίωση προσβασιμότητας σε πρώτο πλάνο

Έργα με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων κατά μήκος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενός από τους πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιδίωξη του δήμου είναι επίσης η βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφαλούς κίνησης των πεζών, η διευθέτηση της στάθμευσης των οχημάτων και η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Τμήματος Οδοποιίας και Οδικής Σήμανσης της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρεμβάσεις θα γίνουν στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους κατά μήκος της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου, από την πλευρά των οικοδομικών μονάδων και απέναντι από τη Νέα Παραλία, και 30ης Οκτωβρίου από την πλευρά του πάρκου ΧΑΝΘ.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό– Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο έργο «θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της περιοχής και θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών», ενώ υπογράμμισε πως θα συνδυαστεί με την αντικατάσταση νέων φωτιστικών τύπου Led κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 2,3 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης και ένα μέρος του θα χρηματοδοτηθεί μέσω του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς προτείνεται η εκτέλεση των εργασιών να γίνει με εργολαβία κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού. Από την υπογραφή της σύμβασης με την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά θα ακολουθήσει η υλοποίηση του έργου με διάρκεια 18 μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.