Διαψεύδει φήμες για συνεργασίες στις δημοτικές εκλογές ο Μπουτάρης

Διαψεύδει φήμες για συνεργασίες στις δημοτικές εκλογές ο Μπουτάρης

Στην διάψευση κάθε «πληροφορίας» που δεν προέρχεται από τον ίδιο ή την «Πρωτοβουλία» για θέματα συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές, προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του κεντρικού Δήμου αναφέρεται ότι, «καθώς η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών πλησιάζει, πυκνώνουν και τα εκ ποικίλων πλευρών δημοσιεύματα, τα οποία υπηρετούν τη γραμμή που επιχειρεί να πλήξει, άλλοτε ευθέως και άλλοτε πλαγίως, τον σημερινό Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και την “Πρωτοβουλία”.

Την τελευταία περίοδο, μεταξύ άλλων, κυκλοφορούν δημοσιεύματα που άλλοτε φέρουν τη Νέα Δημοκρατία να επιλέγει υποψήφιο “του χεριού” του Γιάννη Μπουτάρη, άλλοτε διατυπώνουν εικασίες που “φέρεται” να εκπηγάζουν από τον Δήμαρχο περί του τρόπου αυτοδιοικητικής συνεργασίας της “Πρωτοβουλίας” με την προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη “Ανοιχτή Πόλη”, μετά τη στήριξη που παρείχε στον Δήμαρχο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη».

Προστίθεται, επίσης, ότι, οι θέσεις του Γιάννη Μπουτάρη και της “Πρωτοβουλίας” είναι σαφείς και διαχρονικές από το 2006 και υπογραμμίζεται πως “η δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη. Δεν αποδέχεται κομματικά χρίσματα και δεν εμπλέκεται σε εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων”.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ακόμα, ότι: «στις δημοτικές εκλογές κατέρχεται επιδιώκοντας τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες στη βάση προγραμμάτων και καλωσορίζει κάθε στήριξη από τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις. Οι ευρείες συμμαχίες και στηρίξεις, όπως αυτές που ήδη εκδηλώθηκαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ – και θα διευρυνθούν στην πορεία προς τις εκλογές – αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα προκειμένου, με ενωμένες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις και με τη σύμπραξη πολιτών, παρατάξεων και πολιτικών φορέων, η Θεσσαλονίκη να συνεχίσει τη θετική πορεία της και να μην επιστρέψει στις γκρίζες μέρες του παρελθόντος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Γιάννης Μπουτάρης και η “Πρωτοβουλία” στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα απευθυνθούν στους Θεσσαλονικείς και θα θέσουν στην κρίση τους το ανανεωμένο πρόγραμμα και ψηφοδέλτιο της παράταξης για ένα νέο συμβόλαιο με τους δημότες, για την ανανέωση της προοπτικής και της ελπίδας για τη Θεσσαλονίκη», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.