Στήριξη σε Μπουτάρη από ΔΗΜΑΡ για τις εκλογές του 2019

Στήριξη σε Μπουτάρη από ΔΗΜΑΡ για τις εκλογές του 2019

O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ανακοίνωσε τη στήριξή του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη για την 83η ΔΕΘ, συναντήθηκε το μεσημέρι με τον κ. Μπουτάρη στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Τον κ. Μπουτάρη η ΔΗΜΑΡ τον στήριξε το 2010 πρώτη φορά, τον στήριξε και το 2014. Ήμασταν από τους πρώτους που στηρίξαμε αυτήν την υποψηφιότητα γιατί πιστεύαμε στην αλλαγή στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Νιώθουμε ότι αυτή η προοδευτική αλλαγή σε πάρα πολλά θέματα έχει έρθει. Η πόλη έχει γίνει εξωστρεφής και αυτό το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε κυκλοφορεί σε αυτήν. Σε οποιαδήποτε επιλογή του Γιάννη Μπουτάρη από δω και πέρα θα τον στηρίξουμε».

Ερωτηθείς για τη στήριξη που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει προς το πρόσωπο του κ. Μπουτάρη, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Δεν ξέρω τι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πολλές φορές άλλα λέει και άλλα πράττει. Όποιος έρχεται στις δικές μας επιλογές, ας έρθει. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος εσωστρέφειας σε αυτήν τη διαδικασία».

Ο κ. Μπουτάρης, από την πλευρά του, σημείωσε: «Με τη ΔΗΜΑΡ έχουμε παλιούς και στενούς δεσμούς, καθώς από εκεί προέρχεται ένα σημαντικό κομμάτι της “Πρωτοβουλίας”. Για τη ΔΕΘ νομίζω πως ο κ. Θεοχαροπουλος δέχτηκε την άποψη ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό το καραγκιοζιλίκι με τους πολιτικούς να τυρρανάνε την πόλη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε, ακόμη, ότι «λόγω του νέου εκλογικού συστήματος οι συνεργασίες είναι υποχρεωτικές. Θα πρέπει από τώρα να συζητάμε και να καθιστούμε ένα πνεύμα συναινετικό, γιατί αλλιώς δεν θα λειτουργήσει ο δήμος. Έτσι θα κάνουμε συναντήσεις μέχρι να βρούμε τα κοινά σημεία επαφής. Όσο για τις στηρίξεις, όποιος μας στηρίζει καλά θα κάνει».

Παράλληλα, μίλησε για τη χθεσινή πρότασή του σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, που διαστρεβλώθηκε ως πρόταση για το ωράριο λειτουργίας των σχολείων. «Λυπάμαι πολύ, αλλά οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να προσέχουν λίγο περισσότερο τις ανακοινώσεις. Εγώ είπα πως ένα σημαντικό θέμα για τη Θεσσαλονίκη είναι το ωράριο της αγοράς, 10:00 με 18:00, και το έβγαλαν ότι εγώ είπα να αλλάξουν τα σχολεία. Τι δουλειά έχω εγώ με τα σχολεία; Ο Γαβρόγλου είπε ότι θα αλλάξει το ωράριο. Ας το αλλάξει» επισήμανε ο κ. Μπουτάρης.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, της ΔΕΘ-HELEXPO και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ και σύσκεψη με μέλη του κόμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τη λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε πως «θα πρέπει, επιτέλους, η Έκθεση να αλλάξει προς το καλύτερο. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα από τη διοίκηση και τον κ. Τζήκα, αυτό που χρειάζεται, όμως, είναι να μην είναι αρένα πολιτική και πολιτικής σύγκρουσης αλλά να δώσει έμφαση στο εμπόριο, στην εξωστρέφεια. Μπορεί να τα καταφέρει. Να φύγουν τα περίπτερα με τα υπουργεία, μας ενημέρωσε η διοίκηση της ΔΕΘ ότι μειώνονται. Να συνεχιστεί να μειώνεται και να πάρει προτεραιότητα η πραγματική οικονομία, επιτέλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.