ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρ.Δούρου και δημάρχους περιλαβμάνει η δικογραφία για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι

Ρ.Δούρου και δημάρχους περιλαβμάνει η δικογραφία για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι

Οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι μπορεί να αποτελούν παρελθόν αλλά υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για τους 99 θανάτους

Ύποπτοι και συνήγοροι, κλήθηκαν χθες από τον εισαγγελέα, παίρνοντας τελικά προθεσμία για να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία που αριθμεί 6.000 σελίδες και στη συνέχεια να καταθέσουν τα υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους.

Όλες οι προθεσμίες που δόθηκαν ξεκινούν από τις 2 Νοεμβρίου και φθάνουν μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου, χωρίς όμως να αποκλείεται να ζητηθεί και επιπλέον χρόνος, ακόμη και να υποβληθούν ενστάσεις από κάποιους εμπλεκόμενους που μπορεί να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση της απόδοσης ευθυνών.

Εκτός από τους 21 εμπλεκόμενους της ποινικής δικαιοσύνης, θα καταθέσουν και ακόμη 8 πρόσωπα, τα οποία θα λογοδοτήσουν ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Μεταξύ αυτών και ο 65χρονος που φέρεται ότι έβαλε την φωτιά, με την σπίθες της οποίας, ξεκίνησε η πυρκαγιά, από την περιοχή του Νταού Πεντέλης.

Για ανωμοτί κατάθεση έλαβαν κλήση από τους εισαγγελείς και πήραν επίσης προθεσμία μεταξύ άλλων και: η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι Ηλίας Ψινάκης και ο Ευ. Μπουρνούς αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μένει, επίσης, η δικογραφία που έχει ανοίξει, μετά από την παραγγελία του Σταύρου Κοντονή, για τις πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Ο εισαγγελέας έχει σχηματίσει ήδη ξεχωριστή δικογραφία για αυτό το θέμα, ώστε να διερευνηθεί εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.