Μπουτάρης: «Θα κάνω ότι μπορώ για να αναδείξω την τουρκική παρουσία στη Θεσσαλονίκη»

Μπουτάρης: «Θα κάνω ότι μπορώ για να αναδείξω την τουρκική παρουσία στη Θεσσαλονίκη»

Αδύνατο στάθηκε για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να κρύψει τα φιλο-τουρκικά του αισθήματα σε ομιλία του σε δεξίωση του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης σε αίθουσα πολυτελούς ξενοδοχείου στο πλαίσιο της 95ης Επετείου για τη Διακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όμως δεν στάθηκε μόνο σε αυτό. Προχώρησε και σε σοβαρό ατόπημα, δίνοντας ακόμη ένα «πάτημα» των Τούρκων για να ανακατεύονται στα εσωτερικά μας.

Ανοήτως τους αναγόρευσε ως προστάτες των απανταχού μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα και που φυσικά δεν είναι Τούρκοι, δίνοντας αναφορά στους Τούρκους επίσημους για την πορεία έργων, όπως το τζαμί, που αφορούν μουσουλμάνους και όχι Τούρκους καθώς η εκδήλωση ήταν για την 95η επέτειο της τουρκικής Δημοκρατίας και μόνο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφού είπε την κλασική επωδό περί «αδερφών», «μπέρδεψε» την εκδήλωση , νομίζοντας πως βρίσκεται σε εκδήλωση κάποιου μουσουλμανικού σωματείου δίνοντας λεπτομερή αναφορά για το τι σχεδιάζει να κάνει.

«Άσχετα με το εάν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των δυο χωρών εμείς με τους Τούρκους, αισθανόμαστε αδέλφια» είπε ο δήμαρχος των Θεσσαλονικέων, για να συνεχίσει:

«Να σας πω ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Θέρμη, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες ενός “χώρου λατρείας” (sic) για τους μουσουλμάνους στη Θεσσαλονίκη» είπε για να συνεχίσει εντέχνως παρουσιάζοντας την μουσουλμανική παρουσία ως τουρκική!

«Να ξέρετε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πλάι, σ’ όλες τις προσπάθειες, για να αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη».

Φυσικά το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τι δουλειά είχε ο δήμαρχος να αναφέρει στους Τούρκους την πορεία έργων για μουσουλμάνους στη Θεσσαλονίκη;

Με αυτό τον τρόπο έδωσε βήμα στην Τουρκία να θεωρεί εαυτόν ως προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ρόλο που διεκδικεί ο Ρ.Τ.Ενρτογάν εδώ και καιρό, απαιτώντας τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα χωρίς να υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Αθήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.