ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νίκος Ταχιάος για Μακεδονικό: «Θα πρέπει να είναι το επίκεντρο των δημοτικών εκλογών»

Νίκος Ταχιάος για Μακεδονικό: «Θα πρέπει να είναι το επίκεντρο των δημοτικών εκλογών»

«Θεσσαλονίκη υπεύθυνα» θα είναι το όνομα του συνδυασμού του Νίκου Ταχιάου ο οποίος προ ημερών έλαβε τη στήριξη της ΝΔ και σήμερα παρουσίασε επίσημα την υποψηφιότητα του για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Ταχιάος υποστήριξε ότι έχει ψηλά στην ατζέντα του την καθημερινότητα της πόλης, την καθαριότητα και την ευταξία, σημειώνοντας ότι υπάρχει «ευθύνη του δημάρχου απέναντι στους πολίτες, αλλά και ευθύνη των πολιτών απέναντι στην πόλη»,

Ακολούθησε η παρουσίαση ενός βίντεο μικρής διάρκειας, στο οποίο ο συνδυασμός του Νίκου Ταχιάου δίνει, μέσα από λέξεις – κλειδιά, το στίγμα για την πορεία που επιθυμεί να ακολουθήσει: «Ενότητα, Καινοτομία, Εξωστρέφεια, Κινητικότητα, Εκσυγχρονισμός, Δημιουργία, Κατανόηση, Πολιτισμός».

Ο υποψήφιος δήμαρχος, «φωτογραφίζοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με «λαϊκιστικές δυνάμεις», όμως τόνισε πως το ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσει θα είναι «ευρύτερο, και όχι νεοδημοκρατικό», παρότι και ο ίδιος δήλωσε πως είναι Νεοδημοκράτης. Παρά ταύτα, για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου ανέφερε ότι δεν την ξέρει προσωπικά, όμως «είναι νέο πρόσωπο, ας την ακούσουμε, προφανώς κάτι θα έχει να πει».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο Νίκος Ταχιάος είπε ότι «δεν είμαι σταρ, ούτε σκουλαρίκι θα βάλω. Δεν θα πουλήσω το “brand” Ταχιάος, αλλά το “brand” Θεσσαλονίκη. Αυτό θα πουλήσουμε στο εξωτερικό. Ο μύθος της μίζερης πόλης είναι ανυπόστατος» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς, τέλος, από δημοσιογράφους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι διαφωνεί με την εκχώρηση του όρου Μακεδονία ως εθνότητα, όμως διευκρίνισε ότι η πόλη, και όχι το ονοματολογικό, «θα πρέπει να είναι το επίκεντρο των δημοτικών εκλογών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.