Θεσσαλονίκη: «Όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου σε Μπουτάρη για την πλατεία Ελευθερίας

Θεσσαλονίκη: «Όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου σε Μπουτάρη για την πλατεία Ελευθερίας

Δεν πέρασε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης η εισήγηση του Γιάννη Μπουτάρη για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, η οποία θα προϋπέθετε την απομάκρυνση του χώρου στάθμευσης.

«Φρένο» στην επιδίωξη της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας έβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Μετά από ψηφοφορία δεν πέρασε η εισήγηση της διοίκησης για διοικητική αποβολή, ώστε να απομακρυνθεί το πάρκινγκ από την πλατεία και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης.

Η ψηφοφορία καταγράφεται ξεκάθαρα ως μία ήττα του Γιάννη Μπουτάρη, αφού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιθυμεί διακαώς την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, ωστόσο, καταψήφισαν το θέμα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, «Πρωτοβουλία».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι, αν φύγει το πάρκινγκ από την πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα χάσει σημαντικά έσοδα, αλλά θα χαθούν και πολλές θέσεις στάθμευσης για τους πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το λιμάνι, ώστε να διατεθεί ένας χώρος με δυνατότητα 500 θέσεων στάθμευσης απέναντι από τα δικαστήρια, ο οποίος θα αντικαταστήσει τις θέσεις πάρκινγκ που θα χαθούν από την πλατεία Ελευθερίας. Επίσης, κατά το δήμαρχο γίνονται διαπραγματεύσεις και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το πρώην στρατόπεδο «Μυστακίδη», ώστε να δημιουργηθούν κι εκεί θέσεις στάθμευσης.

Πάντως, κατά πάσα πιθανότητα το θέμα της διοικητικής αποβολής για το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας θα έρθει ξανά για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην ερχόμενη συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για τη δεύτερη ήττα της διοίκησης Μπουτάρη στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, αφού δεν κατάφερε να περάσει ούτε τις αλλαγές στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις αλλαγές του οργανισμού αντιτάχθηκαν και εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.