Δήμαρχος Ραφήνας για τραγωδία στο Μάτι: «Η Πυροσβεστική δεν ανταποκρίθηκε εγκαίρως και με επαρκείς δυνάμεις»

Δήμαρχος Ραφήνας για τραγωδία στο Μάτι: «Η Πυροσβεστική δεν ανταποκρίθηκε εγκαίρως και με επαρκείς δυνάμεις»

Την Πυροσβεστική κατονόμασε ως τη βασική υπαίτιο για την τραγωδία στο Μάτι, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Σύμφωνα με το skai.gr απέδωσε ευθύνες στην Πυροσβεστική, την οποία κατηγόρησε ότι δεν ανταποκρίθηκε εγκαίρως και με επαρκείς δυνάμεις στις προειδοποιήσεις για την φωτιά στο Νταού Πεντέλης.

«Η κρισιμότερη παράλειψη» έγινε στην αρχή, είπε χαρακτηριστικά. «Δεν αντιλήφθηκαν τον μεγάλο κίνδυνο» με συνέπεια όταν η φωτιά εξαπλώθηκε να μην υπάρχει ελπίδα για πολλούς εγκλωβισμένους.

Ο κ. Μπουρνούς τόνισε πως ο Δήμος έκανε ό,τι προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της φωτιάς, όμως οι πρόνοιες της νομοθεσίας δεν ήταν αρκετές. Αναγνώρισε ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι για τους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή περιουσίες.

Ο δήμαρχος στάθηκε στα κενά του μηχανισμού πυροπροστασίας, σημειώνοντας πως απαιτείται εκσυγχρονισμός, ειδικά δεδομένων των των προκλήσεων που φέρνει η κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό παραδέχτηκε ότι το πόρισμα των εισαγγελέων δεν έχει καμία υπερβολή στις αναφορές για χάος και ασυνεννοησία μεταξύ φορέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μπουρνούς επεσήμανε και τα «διαχρονικά», όπως τα αποκάλεσε προβλήματα, που διευρύνουν τους κινδύνους, σημειώνοντας πως όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.