Κώστας Μπακογιάννης: «Θα είμαι ο τελευταίος και θα υπηρετώ τους Αθηναίους» (φωτο-βίντεο)

Κώστας Μπακογιάννης: «Θα είμαι ο τελευταίος και θα υπηρετώ τους Αθηναίους» (φωτο-βίντεο)

Με θριαμβευτικό τρόπο και ποσοστό 65,25%, ο Κώστας Μπακογιάννης επικράτησε στον β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών για τον τον Δήμο Αθηναίων.

Μετά το πολύ θετικό έργο που παρουσίασε ως περιφερειάρχης Στερέάς Ελλάδας, ο Κώστας Μπακογιάννης καλείται να αναλάβει τον πιο δύσκολο δήμο της χώρας, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα που παρουσίασε κατά την προεκλογική περίοδο, μέσα από έναν νέο τρόπο σκέψης, νέες ιδέες και με όραμα μία ποιοτικότερη ζωή στην πρωτεύουσα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης επιβεβαίωσε ότι ήταν το φαβορί έναντι του Θανάση Ηλιόπουλου. Ο νικητής, με ποσοστό 65,25%, συγκέντρωσε 96.660 ψήφους, έναντι 51.487, με ποοστό 34,75% που συγκέντρωσε ο πολιτικό τους αντίπαλος.

Θέλοντας να δώσει ένα στίγμα των προθέσεών του για την επόμενη 4ετια ο Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook αφού εξέφρασε «ένα τεράστιο ευχαριστώ» στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι «θα είμαι ο τελευταίος και θα υπηρετώ τους Αθηναίους και τις Αθηναίες».

Έστειλε, δε, μήνυμα «τέρμα τα λόγια. Τώρα έχει δουλειά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά».

Στην πρώτη του δήλωση από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του στην πλατεία Κολοκοτρώνη ο νέος δήμαρχος Αθηναίων έστειλε μήνυμα ότι «από αύριο δεν υπάρχουν παρατάξεις. Υπάρχει μόνο μια παράταξη, η παράταξη της Αθήνας».

«Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις για την Αθήνα που μας ενώνει και συμφιλιώνει. Θα πατήσουμε το γκάζι από την 1η Σεπτεμβρίου, πάμε αλλιώς, πάμε όλοι μαζί» συνέχισε με τους συγκεντρωμένους να τον αποθεώνουν.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τους πολίτες της Αθήνας για την τιμή και την εμπιστοσύνη που εξέφρασαν στο πρόσωπο του, διαβεβαιώνοντας τους ότι «24 ώρες το 24ωρο θα δίνουμε όλο το είναι μας».

Όπως είπε στη θητεία του δεν θα ισχύει η γνωστή ρήση «ο δήμαρχος είναι ο πρώτο πολίτης». «Εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ τον κάθε ένα Αθηναίο και Αθηναία. Τώρα τέρμα τα λόγια. Από δω και πέρα δουλειά -δουλειά-δουλειά. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη, μπορεί να μη κερδίσουμε όλες τις μάχες αλλά θα τις δώσουμε όλες και μαζί».

Με ολοκληρωμένη την ενσωμάτωση ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 65,25%. Ο αντίπαλός του και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, συγκεντρώνει αντίστοιχα 34,75%. Η δε συμμετοχή στον Δήμο Αθηναίων έφτασε το 33,43%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.