Που θα πάνε τα σκουπίδια; Ο Πατούλης καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

Που θα πάνε τα σκουπίδια; Ο Πατούλης καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

Ως τον προσεχή Νοέμβριο δεν θα υπάρχει στην Αττική κανένας αδειοδοτημένος χώρος για να δεχθεί τα σκουπίδια που παράγονται, όπως επιβεβαιώνει επίσημο έγγραφο που απέστειλε με ημερομηνία 18 Ιουλίου ο Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), προειδοποιεί ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Δηλώνει ότι με μηνυτήρια αναφορά προσφεύγει άμεσα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε όσους είχαν τη θεσμική υποχρέωση να δώσουν λύση και δεν το έκαναν, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανακοίνωση του, τονίζει: «εδώ και μήνες ζητούσαμε επίμονα να ενημερωθούμε έγκυρα και υπεύθυνα από τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και την απερχόμενη περιφερειάρχη Αττικής, για τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς και για τον σχεδιασμό που υπήρχε για τη μελλοντική διαχείριση των απορριμμάτων της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, με δεδομένο ότι όλοι γνωρίζαμε ότι πολύ σύντομα η δυνατότητα να δέχεται η Φυλή τα απορρίμματα του Λεκανοπεδίου, εξαντλείτο». Τώρα, προσθέτει «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο με δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και την υγεία των κατοίκων, στην εικόνα της χώρας και κατ’ επέκταση και στην εθνική οικονομία». Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, η κατάσταση που διαμορφώνεται ξεπερνά τις δυνατότητες της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. «Ήδη χάθηκε ζωτικός χρόνος και πλέον το πρόβλημα απέκτησε εθνικές διαστάσεις», υπογραμμίζει και τονίζει ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων της Αττικής απαιτεί την εκπόνηση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης, με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού και του κεντρικού κράτους, ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες, αλλά και απόδοση ευθυνών για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει». Ο κ. Πατούλης δεσμεύεται, όταν αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, να καταρτίσει άμεσα ένα εθνικό σχέδιο διαχείρισης του προβλήματος, σε συνεργασία με την κυβέρνηση «και απευθυνόμενοι και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, το οποίο θα υλοποιήσουμε με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.