Δείτε την ελληνική πόλη που θαυμάζουν όλοι οι ξένοι

Δείτε την ελληνική πόλη που θαυμάζουν όλοι οι ξένοι

Είναι από τις περιπτώσεις που Έλληνες και ξένοι συμφωνούν. Η βρετανική εφημερίδα Guardian σε ένα αφιέρωμα της για τα Τρίκαλα, την παρουσιάζουν ως την πιο έξυπνη και φιλόξενη πόλη της Ελλάδος.

Είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά πόλη της χώρας και προτρέπουν και άλλους δήμους να βαδίσουν στα χνάρια της. Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη ποιότητα ζωής που έχουν οι κάτοικοί της και εξυμνεί την οργάνωση που έχει ο δήμος και διευκολύνει τη ζωή όλων.

Παρά την οικονομική κρίση, οι κάτοικοι των Τρικάλων έχουν δει την ζωή τους να βελτιώνεται σημαντικά, κυρίως στα πιο απλά καθημερινά πράγματα, όπως είναι οι μετακινήσεις ή η γραφειοκρατία.

Όπως παραδέχονται αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Τρικάλων παλαιότερα ακόμα και για να αλλάξει μία λάμπα στον δρόμο, έπρεπε να γνωρίζεις τον Δήμαρχο ή κάποιον δημοτικό σύμβουλο. Τώρα όλα λύνονται αυτόματα με ένα απίθανο και ταχύτατο σύστημα εξυπηρέτησης.

Ο Δήμος των Τρικάλων όταν έσκασε η κρίση, ήταν ένας χρεομένος δήμος, που όμως με ευρωπαικά προγράμματα και συνεργασίες με μεγάλες πόλεις και εταιρείες τεχνολογίας, κατάφερε να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών, να μειώσει το χρέος του, και να είναι πρωτοπόρος σε ιδέες όπως τα λεωφορεία χωρίς οδηγό.

Με έμφαση στις νέες τεχνολογίες ο δήμος κατάφερε να μεταμορφώσει την πόλη αλλά και τους κατοίκους της, που πλέον χρησιμοποιούν τις νέες εφαρμογές σε ποσοστό 90%.

Ένα έργο που τράβηξε τον ενδιαφέρον των ξένων, είναι οι δρόμοι με τους αισθητήρες στα φώτα των δρόμων, έχει μειώσει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 70%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επόμενα πρότζεκτ που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τα έξυπνα σπίτια που θα παρακολουθούν την υγεία των κατοίκων και η αναβίωση μέσω τεχνολογίας καλλιεργειών που θα χρησιμοποιηθούν στο φαρμακευτικό τομέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.