Τ. Θεοδωρικάκος: Ζήτησε άμεσους ελέγχους σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές από τους Δημάρχους

Τ. Θεοδωρικάκος: Ζήτησε άμεσους ελέγχους σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές από τους Δημάρχους

Μετά το τραγικό δυστύχημα με την πτώση της μπασκέτας στη Χίο, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 19χρονο φοιτητή, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με επιστολή του, ζητεί από όλους τους δημάρχους της χώρας να πραγματοποιήσουν κατεπείγοντες ελέγχους σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές.

Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε το βράδυ της 4ης Αυγούστου, ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Δασκαλόπετρα της Χίου. Η κατάρρευση μιας μπασκέτας στο γήπεδο της περιοχής στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο, μόλις 19 ετών.

Ζητώ από σας κατεπειγόντως να μεριμνήσετε για τον έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής του Δήμου σας, ώστε να εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να παρέχεται ασφάλεια σε όσους τους χρησιμοποιούν.

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αποτελεί ευθύνη των δημοτικών αρχών η συντήρηση των χώρων αθλητισμού, των παιδικών χαρών και η διατήρηση της ασφάλειας σε χώρους αναψυχής, αρμοδιότητας των δήμων σας. Αναμένω έως το τέλος Αυγούστου να έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα και να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Με εκτίμηση

Ο υπουργός Εσωτερικών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τάκης Θεοδωρικάκος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.