ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλυφάδας – Ποια η θέση του δημοτικού συμβούλου Τάσου Γκουριώτη

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Γλυφάδα Μπροστά»

Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλυφάδας – Ποια η θέση του δημοτικού συμβούλου Τάσου Γκουριώτη

Σε κλίμα υψηλής έντασης έγινε η πρώτη, ουσιαστικά, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Γλυφάδας, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Στην συνεδρίαση έλαβε τον λόγο και τοποθετήθηκε προσπαθώντας να εκτονώσει την ένταση ο επικεφαλής της παράταξης «Η Γλυφάδα Μπροστά» και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, Τάσος Γκουριώτης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η συνεδρίαση διήρκεσε έξι ώρες με τις εκατέρωθεν καταγγελίες και υπαινιγμούς, μέρους της αντιπολίτευσης. κατά του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου να φτάνουν μέχρι προσώπων της οικογενείας του!

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Π.Γιάχος, επιτέθηκε στην δήμαρχο με βαρείς υπαινιγμούς και μάλλον άκαιρα, για τον πεθερό του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκο, με αφορμή το θέμα των 62 πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης διοίκησης του Γ.Παπανικολάου, τα οποία ελέγχονται ως προς τη νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σε υψηλούς τόνους του απάντησε ο δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε για αγωγές και μηνύσεις προσωπικά κατά του Π.Γιάχου.

Ενδεικτικό του μαραθώνιου του συνεδρίασης είναι ότι θέμα που δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη (κλείσιμο των εγκαταστάσεων του Γυμναστικού Συλλόγου «Αχιλλέας» που στεγάζεται σε ακίνητο του Δήμου), συζητήθηκε επί δύο ώρες με σφοδρές αντεγκλήσεις μεταξύ της δημοτικής πλειοψηφίας και του δημάρχου Γ.Παπανικολάου με τους ανθρώπους του Συλλόγου.

Ο δήμαρχος επικαλέστηκε «μείζονες λόγους ασφάλειας» για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων και την μη ύπαρξη αδειοδότησης στην λειτουργία του Συλλόγου σε αυτό το ακίνητο, το οποίο όμως λειτουργούσε χωρίς κανένα πρόβλημα στα 5 χρόνια της προηγούμενης θητείας του δημάρχου.

Το «κλου» της επεισοδιακής εξάωρης συνεδρίασης ήταν ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στον Δήμο (Α.Στεφανούδης) ο οποίος αντί να ασχοληθεί με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αποδύθηκε σε ένα διχαστικό κήρυγμα μίσους κατά κομμάτων τα οποία δεν εκπροσωπούνται καν στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Τοποθετούμενος επί της εξωθεσμικής παρέμβασης του εκπροσώπου του ΚΚΕ, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Γλυφάδα Μπροστά», Τάσος Γκουριώτης, τόνισε ότι: «Δεν είναι κατάλληλο ούτε το ανώτατο όργανο του Δήμου, ούτε η ημερήσια διάταξη για πολιτικές θέσεις που στάζουν μίσος». Και ο Τ.Γκουριώτης κατέληξε: «Τι θα γινόταν αν ξεκινούσαμε τώρα μια συζήτηση για τα εγκλήματα του ΚΚΕ στην Ελλάδα; Δεν θα τελειώναμε ποτέ»!

Εν συνεχεία σε ψηφοφορία που έγινε για τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του Δήμου, ο Τάσος Γκουριώτης εκλέχθηκε ως αναπληρωματικό μέλος (μοναδική θέση) στο ΔΣ της εταιρείας του Γκολφ Γλυφάδας από την πλευρά των αιρετών της αντιπολίτευσης και αντίστοιχα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Η Γλυφάδα Μπροστά», αντιστράτηγος ε.α Αναστάσιος Βίγλας, εκλέχθηκε κι αυτός αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ από την πλευρά των μη αιρετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.