K. Mπακογιάννης: «Σήμερα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα – Τη δημιουργία επτά σχολικών επιτροπών για την εκπαίδευση»

K. Mπακογιάννης: «Σήμερα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα – Τη δημιουργία επτά σχολικών επιτροπών για την εκπαίδευση»

Τη δημιουργία επτά Σχολικών Επιτροπών για την Πρωτοβάθμια και επτά για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ώστε κάθε Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας να λαμβάνει αποφάσεις για όλα τα θέματα των σχολείων της περιοχής της και να αντιμετωπίζει γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναγνώρισε το έργο των ανθρώπων που μετείχαν από το 2014 ως σήμερα στην ενιαία Σχολική Επιτροπή για όλη την Αθήνα αλλά τόνισε ότι «μια τέτοια λογική πέρα από υπερσυγκεντρωτική, είναι και απρόσωπη. Το στοίχημα για όλους μας είναι να γυρίσουμε τον Δήμο ανάποδα. Να πετύχουμε την αποκέντρωση του Δήμου, να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη του κεντρικού κράτους και να φέρουμε τον Δήμο όσο γίνεται πιο κοντά στην τοπική κοινωνία»

«Αντιμετωπίζουμε μια δομική πρόκληση. Ότι έχουμε έναν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό σχολικών υποδομών τις οποίες δεν μπορούμε να διαχειριστούμε με μια μόνο Επιτροπή. Εδώ λοιπόν έχουμε ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Και όταν λέω όλοι δεν εννοώ μόνο τη δημοτική αρχή, δεν αναφέρομαι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρομαι στους εκπαιδευτικούς και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συλλειτουργήσουμε με αποτελεσματικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Βεβαίως, απαιτείται και ένα δεύτερο βήμα, το οποίο είναι να ξεκαθαρίσουμε τον τρόπο λειτουργίας που συμπεριλαμβάνει και τις προμήθειες, αλλά δεν σταματά μόνο στις προμήθειες. Για να μπορέσουν οι σχολικές επιτροπές να γίνουν όσο γίνεται πιο αποδοτικές για τα σχολεία της Αθήνας», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.