ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Μπακογιάννης: «Να φτιαχτεί ένα μνημείο κατά του μίσους και υπέρ της αγάπης»

Κ.Μπακογιάννης: «Να φτιαχτεί ένα μνημείο κατά του μίσους και υπέρ της αγάπης»

Τη δημιουργία μνημείου κατά της μισαλλοδοξίας κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους πρότεινε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης πήρε τον λόγο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας, με αφορμή εισήγηση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και του Νάσου Ηλιούπολη να μετονομαστεί η οδός Γλάδστωνος σε «Ζακ Κωστόπουλου»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Νάσο Ηλιόπουλο και την παράταξή του, που εισηγείται το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω ότι είναι μία έμπρακτη απόδειξη, όχι μόνο ευαισθησίας αλλά και ενός πραγματικού ανθρωπισμού» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα είναι ότι η άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, μας συγκλόνισε όλους. Όταν ένας νέος άνθρωπος χάνει τη ζωή του τόσο άδικα, αφήνει σε όλους μας ένα, αν θέλετε, έντονο ψυχικό αποτύπωμα. Είναι ένα σύμβολο για έναν αγώνα που καλείται να δώσει η πόλη μας, ολόκληρη, ενωμένη για τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία».

Η πρόταση Μπακογιάννη για το μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας

Ο Κώστας Μπακογιάννης πήγε την κουβέντα ένα βήμα πιο πέρα και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να προτείνω, ακριβώς επειδή ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να μην περιορίζουμε τη συζήτηση στη μετονομασία ενός δρόμου» είπε και θύμισε πως, πολύ πρόσφατα, δημιουργήθηκε ζήτημα με το θέμα της μετονομασίας σταθμού του μετρό με το όνομα του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη. «Το λέω και με προσωπική εμπειρία, πολλές φορές αυτές οι μετονομασίες κινδυνεύουν να λειτουργήσουν αντίστροφα, διότι χύνεται πολύ δηλητήριο και δυστυχώς υπάρχει πολλή τοξικότητα» τόνιζε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αντιπρότεινε λοιπόν το εξής: «Θα πρότεινα λοιπόν, να κάνουμε μια πιο καθολική κίνηση, ως Δημοτικό Συμβούλιο, να τοποθετήσουμε ένα μνημείο στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όπως υπάρχει και νομίζω έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και είχε ακόμη μεγαλύτερη συμβολική αξία για την εποχή του, το μνημείο της Εθνικής Συμφιλίωσης».

Η πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη έγινε δεκτή

«Το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι αυτό που θα αφήσει πίσω του στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του μίσους και υπέρ της αγάπης» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης. Άλλωστε ο Δήμαρχος Αθηνάιων έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στην ανάγκη «rebranding της Αθήνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ήταν φυσικό, η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.