ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν στη θέση τους οι προτομές των Μακεδονομάχων που είχε αφαιρέσει ο Μπουτάρης

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν στη θέση τους οι προτομές των Μακεδονομάχων που είχε αφαιρέσει ο Μπουτάρης

Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να τοποθετηθούν στη νέα τους θέση, σε χώρο πρασίνου μεταξύ των οδών Εθνικής Αμύνης, Παύλου Μελά και Στρατηγού Τσιρογιάννη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι έξι προτομές των Μακεδονομάχων, που είχαν αφαιρεθεί από την ομώνυμη πλατεία από την προηγούμενη διοίκηση, «λόγω των έργων» του Μετρό αλλά είχαν ξεχάσει αν τις επανατοποθετήσουν για 3 χρόνια.

Το θέμα των προτομών των Μακεδονομάχων είχε θίξει στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και γίνονται προσπάθειες από την πλευρά της διοίκησης, ώστε η τελετή επανατοποθέτησης να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου.

Ήδη, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, εγκρίθηκε η δωρεά τριών ειδικών βάσεων μαρμάρου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Απόγονων Μακεδονομάχων “Ο Παύλος Μελάς”, καθώς οι βάσεις τριών προτομών διασώζονται, ενώ οι άλλες τρεις έχουν καταστραφεί και χρειάζεται να κατασκευαστούν καινούργιες.

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην προσεχή του συνεδρίαση, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, θα κληθεί να εγκρίνει τη χωροθέτηση και τις εργασίες τοποθέτησης των έξι προτομών στη νέα τους θέση, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, η οποία θα είναι προσωρινή έως ότου αποκατασταθεί η πλατεία Μακεδονομάχων.

Η τοποθέτηση των προτομών έχει λάβει τόσο τις εγκρίσεις της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και όλες οι απαραίτητες εργασίες αναμένεται να “τρέξουν” από την 1η Νοεμβρίου με προοπτική να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα πέντε ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.