ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Πατούλης: «Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια – Στόχος να καταργηθεί ο πράσινος κάδος»

Γ.Πατούλης: «Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια – Στόχος να καταργηθεί ο πράσινος κάδος»

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξή του, προανήγγειλε, οκτώ συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες έχουν ορίζοντα υλοποίησης το πρώτο εξάμηνο του 2020 προκειμένου να υπάρξει μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, επισημαίνοντας ότι «η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια».

Σε αυτές τις δράσεις συμπεριλαμβάνονται η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, η προμήθεια 10.000 καφέ κάδων για οργανικά απορρίμματα και 66 νέων απορριμματοφόρων, η ίδρυση Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης και η λειτουργία Help Desk στον ΕΔΣΝΑ, η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης για ολόκληρη την Αττική, η δημιουργία 1.000 σημείων ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικούς χώρους, εκκλησίες) και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αττικής προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Στόχος μας είναι να έχει καταργηθεί ο πράσινος κάδος και να υπάρχουν μόνο χωριστά ρεύματα από Διαλογή στην Πηγή», προσθέτοντας πως ο ΧΥΤΑ Φυλής από τα τέλη του 2023 θα παύσει να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην απόφαση του πρωθυπουργού να προταθεί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι «μια πρόταση πρόκληση, ευθύνης και συναίνεσης, προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.