ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Περ.Β.Αιγαίου-Κ.Μουτζούρης: «Ο Ν.Μηταράκης είναι πολίτης των νησιών του βορείου Αιγαίου, τον αγαπάμε»

Περ.Β.Αιγαίου-Κ.Μουτζούρης: «Ο Ν.Μηταράκης είναι πολίτης των νησιών του βορείου Αιγαίου, τον αγαπάμε»

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του στο Facebook στην οποία έγραφε προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, «ας μην περιμένει αδίκως», μίλησε σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό εμφανίζοντας μια διαφορετική στάση όσον αφορά το ενδεχόμενο διάλογου για το μεταναστευτικό.

«Εδώ είμαστε για διάλογο. Από τις 3 το μεσημέρι θα είμαστε στην Αθήνα και το κινητό μου θα είναι ανοιχτό για διάλογο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

Ερωτηθείς, δε, για τη γνώμη του όσον αφορά τον κ. Μηταράκη ο Κώστας Μουτζούρης είπε «είναι πολίτης των νησιών του βορείου Αιγαίου ο Νότης Μηταράκης, τον αγαπάμε».

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου διευκρίνισε, ακόμα, ότι η διαφωνία των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου είναι με την επίταξη περιοχών μόνο στις δικές τους περιοχές.

«Αυτό που αντιλέγουμε είναι ότι το θέμα η κυβέρνηση το έχει αναγάγει στην επίταξη των νησιών και μόνο. Γιατί να μην γίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο κ. Μουτζούρης.

Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να περάσει στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες και αντιδρούν κατά τρόπο που δεν έχει προηγούμενο, έχοντας, μάλιστα, στην πρώτη γραμμή «γαλάζια» στελέχη της αυτοδιοίκησης. Το μήνυμα δεν είναι άλλο από την δικαιολόγηση της επίταξης χώρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σκοπό την κατασκευή κλειστών κέντρων. Δεν είναι όλοι οι νησιώτες αντίθετοι με τα κλειστά κέντρα, αλλά φοβούνται ότι θα δουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται: Όπως συνέβη και με τα hot spots. Παρά τις αντίθετες αρχικά διαβεβαιώσεις, τα νησιά μετατράπηκαν σε αποθήκη για χιλιάδες ταλαιπωρημένους παράνομους μετανάστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής των προγραμματισμένων κλειστών κέντρων, αφήνοντας περιθώριο μερικών ακόμα ημερών για διαβουλεύσεις με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους τοπικούς Δήμους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.