Λειτούργησε δοκιμαστικά το σιντριβάνι στην Ομόνοια – «Παρών» ο Κ.Μπακογιάννης (βίντεο)

Λειτούργησε δοκιμαστικά το σιντριβάνι στην Ομόνοια – «Παρών» ο Κ.Μπακογιάννης (βίντεο)

Για πολλές δεκαετίες κατά το παρελθόν, το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας αποτελούσε σημείο αναφοράς. Ήταν το σήμα κατατεθέν του κέντρου της πρωτεύουσας και ένα αξιοθέατο για τουρίστες, αλλά και εγχώριους επισκέπτες. Όταν η πλατεία άλλαξε, το συντριβάνι δεν συμπεριλήφθηκε στα σχέδια. Μαζί του εξαφανίστηκε και η ιδιαιτερότητα της πλατείας Ομονοίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της παραβατικότητας και της παρακμής.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δρομολογεί με γοργά βήματα την επαναφορά του ιστορικού συντριβανιού, με την ελπίδα ότι το σημείο αναφοράς των περασμένων χρόνων, να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την επαναφορά ολόκληρης της περιοχής στην παλαιότερη αίγλη και σημασία της.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν «παρών» στην πρώτη δοκιμή λειτουργίας του συντριβανιού. «Δοκιμές στην Ομόνοια. Πλατεία ξανά. Έρχεται…» είναι το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη που συνοδεύει το βίντεο το οποίο ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα social media.


Μια ανάσα πριν αποκαλυφθεί η ιστορική πλατεία της Αθήνας στη νέα της μορφή, που έχει πολλά νοσταλγικά στοιχεία με κυρίαρχο το συντριβάνι, ο κ.Μπακογιάννης για δεύτερο βράδυ στη σειρά αποκάλυψε ψηφίδες.

Το βράδυ, το ιστορικό – ανανεωμένο – σιντριβάνι γέμισε με νερό. «Παρών» στη διαδικασία ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος πόσταρε σχετικό βίντεο στο Instagram, αναφέροντας μεταξύ άλλων… «Ετοιμασίες στο φουλ, τελευταία φορά που το συντριβάνι είναι άδειο».

Δείτε τη στιγμή που το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας γεμίζει νερό:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.