«Κραυγή αγωνίας» από το Βόρειο Αιγαίο: «200.000 Έλληνες ζητούν να παραμείνει η πατρίδα τους ελληνική»

«Κραυγή αγωνίας» από το Βόρειο Αιγαίο: «200.000 Έλληνες ζητούν να παραμείνει η πατρίδα τους ελληνική»

Σε τηλεοπτικό σταθμό φιλοξενήθηκε το πρωί της Κυριακής ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης τονίζοντας ότι «μια ολόκληρη κυβέρνηση ασκεί bullying στους νησιώτες» ενώ ανέφερε ότι 200.000 Έλληνες ζητούν να παραμείνει η πατρίδα τους ελληνική.

Όπως είπε ο κ. Μουτζούρης «εδώ και 4 μέρες ο κ. Μηταράκης έχει διακόψει την επαφή» και ζήτησε να γίνει συζήτηση με την κυβέρνηση από μηδενική βάση κάνοντας έκκληση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να παρέμβει.

Στη συνέχεια είπε πως θα εκφράσει τις προτάσεις του μόνο στην κυβέρνηση και όχι δημόσια και επέμεινε «να πάψουν τα κλειστά αυτιά».

«Δεν μπορεί ο κ. Μηταράκης να οδηγεί έναν ολόκληρο λαό σε καταστροφικές λύσεις», επεσήμανε ο κ. Μουτζούρης, ενώ δήλωσε πως δεν θα επιτρέψουν καμία μπουλντόζα και κανένα έργο να ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα.

Σχετικά, με το σχόλιο για μεταφορά των μεταναστών σε βραχονησίδες, ο κ. Μουτζούρης είπε πως δεν μίλησε ποτέ για βραχονησίδες, αντιθέτως ακούστηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ ως λύση.

Τέλος, ζήτησε διάλογο σήμερα ή αύριο με την κυβέρνηση για μια ειρηνική εξεύρεση λύσης και όχι με ΜΑΤ. «Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα βρει λύση μέχρι και αύριο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του απάντησε: «Καταλαβαίνω τη φόρτιση, αλλά δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές».

Τόνισε, μάλιστα ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν λειτουργεί όπως η προηγούμενη καθώς στοχεύει να κάνει τις διαδικασίες γρηγορότερες για τη μεταφορά και την επιστροφή των μεταναστών και τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είπαμε ότι θα δώσουμε μια βδομάδα περιθώριο για διάλογο. Δεν είναι θέμα προσωπικό, είναι θέμα κυβέρνησης και περιφέρειας», είπε στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση και η κυβέρνηση είναι στη διάθεση των περιφερειαρχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.