Κώστας Πελετίδης για ακύρωση καρναβαλιού: «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε έναν χορό» (βίντεο)

Κώστας Πελετίδης για ακύρωση καρναβαλιού: «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε έναν χορό» (βίντεο)

Ενημερωθήκαμε ότι οι εκδηλώσεις οι καρναβαλικές σε όλη την Ελλάδα σταματάνε για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορωνοϊός» είπε ο δήμαρχος της Πάτρας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Η απόφαση (σ.σ.: για ακύρωση των καρναβαλιών σε όλη τη χώρα) δημιουργεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους όσους πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο της πόλης μας, στους συνδημότες μας και τα καρναβαλικά γκρουπ» σημείωσε ο Δήμαρχος της Πάτρας.

«Δημιουργεί αυτή η απόφαση, ταυτόχρονα, σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα μέλη των πληρωμάτων και στους επαγγελματίες της πόλης» συνέχισε ο Κώστας Πελετίδης που ωστόσο τόνισε πως η δημοτική Αρχή της Πάτρας θα υλοποιήσει την ΚΥΑ για την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. «Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συνδημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας το οποίο φυσικά είναι πρώτιστο καθήκον για όλους μας. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των ειδικών», είπε.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για την ματαίωση των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τις δικές της ευθύνες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της εξέλιξης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Πρέπει τώρα να ληφθούν όλα τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου» συνέχισε ο Δήμαρχος Πάτρας.

Αποζημίωση για καταστηματάρχες και καρναβαλιστές ζήτησε η Δήμαρχος Πάτρας
Όπως ανέφερε ο Κώστας Πελετίδης, με την απόφαση αυτή ανατράπηκε ο σχεδιασμός της πόλης, ενώ ζήτησε αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες. Ερωτηθείς για τα πληρώματα που λένε ότι θα παρελάσουν, ο δήμαρχος Πατρέων είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητά του.«Εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε» σημείωσε ο Κώστας Πελετίδης χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης πρόσθεσε, σύμφωνα με το thebest: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στον δήμο και των πληρωμάτων». Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερα πολυπληθή γκρουπ ανακοίνωσαν ότι το καρναβάλι γι’ αυτούς συνεχίζεται κανονικά και ότι «τίποτε δεν τους σταματά».

Ο Κώστας Πελετίδης δεν θα ήθελε το παιδί του να πάθει κάτι επειδή πήγε σε έναν χορό
Ο δήμαρχος Πατρών, Κώστας Πελετίδης σημείωσε χαρακτηριστικά για την ακύρωση του καρναβαλιού: «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε έναν χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό καρναβάλι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.