ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δήμαρχος (ΝΔ) Αγ.Παρασκευής: Κατηγορεί τους πολίτες που συγκεντρώνονται στην πλατεία για… διακίνηση ναρκωτικών

Δήμαρχος (ΝΔ) Αγ.Παρασκευής: Κατηγορεί τους πολίτες που συγκεντρώνονται στην πλατεία για… διακίνηση ναρκωτικών

Η πλατεία της Αγ.Παρασκευής έχει γίνει από προχθες το κέντρο της ανυπακοής κατά του αυταρχισμού των απαγορευτικών μέτρων που στραγγαλίζουν οικονομικά την χώρα.

Πολίτες της Αγ.Παρασκευής και άλλων περιοχών συγκεντρώθηκαν χθες ειρηνικά κι απαίτησαν να τους επιτραπεί να… πιουν την μπύρα τους στην πλατεία. Τελικά αυτό χθες συνέβη καθώς η αστυνομία δεν επενέβη κι αρκέστηκε να μείνει περιμετρικά της πλατείας, με την βραδιά να κυλάει σε γενικές γραμμές χωρίς εντάσεις.

Όμως τις τελευταίες ημέρες τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κατηγορούν τους πολίτες ότι επιδίδονται σε… διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία, ένα ζήτημα που δεν είχε αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν.

Αυτή την ρητορική φαίνεται πως υιοθετεί και ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής ,Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του, κάνει λόγο για «μια μικρή ανεύθυνη μειοψηφία» και για τον κίνδυνο να τεθεί ο δήμος σε καραντίνα με σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ προς τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της πανδημίας, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ατομικής, αλλά και κοινωνικής ευθύνης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των μέτρων όλοι μας (ο καθένας με τις δυνατότητές του) τηρήσαμε με ευλάβεια τα μέτρα που πρότεινε η ομάδα των ειδικών επιστημόνων και υιοθέτησε η κυβέρνηση. Αν η κοινωνία έφτασε μέχρι εδώ με επιτυχία, αυτό οφείλεται διότι συνέδραμαν οι πολίτες»,

τονίζει αρχικά ο κ. Ζορμπάς και στη συνέχεια αναφέρει: «Οι θυσίες όλων μας, όμως, κινδυνεύουν από ανεύθυνες συμπεριφορές λίγων ατόμων, τις πιθανές συνέπειες των οποίων θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι. Ο δήμος μας θα κινδυνεύσει να τεθεί σε καραντίνα με ανυπολόγιστο οικονομικό αντίκτυπο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής «εκτός από νεαρά άτομα της πόλης μας, που διασκεδάζουν χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα, η πλατεία αυτή έχει γίνει “στέκι” ατόμων από άλλες περιοχές, αρκετοί εκ των οποίων επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά.

Είναι γνωστές οι εικόνες καταστροφής από καταγγελίες συνδημοτών μας. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι κάποιοι άλλοι, άγνωστο ποιοι, κι αυτό αποτελεί ευθύνη της Αστυνομίας να το επιλύσει μετά από διαχρονικά αιτήματα των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, επιδίδονται στη διακίνηση ουσιών στο χώρο της πλατείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ο κ. Ζορμπάς καταλήγει λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση, ιδίως αυτή την κρίσιμη περίοδο, απευθύνω έκκληση, τόσο ως δήμαρχος όσο και ως ιατρός, σε όλους τους πολίτες να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε υπεύθυνη στάση και με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Κάθε ανευθυνότητα, μπορεί να επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα για όλους μας, ακυρώνοντας όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα. Αξίζει;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.